Apa termală face miracole pentru pielea iritată!

Pe timp de vară, spray-ul cu apă termală la purtător nu este doar o fiţă a unei dependente de cosmetic şi o modalitate excelentă de a fixa machiajul, ci chiar o necesitate. Proprietăţile benefice ale apei termale nu doar că răcoresc şi hidratează corespunzător pielea, ci ajută şi la tratarea diferitelor probleme dermatologice.
02.07.2014
Apa termală face miracole pentru pielea iritată!

Pe timp de vară, spray-ul cu apă termală la purtător nu este doar o fiţă a unei dependente de cosmetice şi o modalitate excelentă de a fixa machiajul, ci chiar o necesitate.

Proprietăţile benefice ale apei termale nu doar că răcoresc şi hidratează corespunzător pielea, ci ajută şi la tratarea diferitelor probleme dermatologice.

Să vedem care sunt aceste efecte benefice ale apei termale.
 

 

Beneficiile apei termale pentru piele

Expunerea prelungită la soare, transpiraţia abundenţă cauzată de temperaturile crescute sau acneea pot favoriza apariţia iritaţiilor. De asemenea, epilarea lasă de cele mai multe ori semne de iritaţie.  Însă, tratamentul de câteva zile cu apă termală poate ajuta la calmarea epidermului şi elimină senzaţia de mâncărime, scăzând riscul apariţiei iritaţiilor.

Înainte să te aplici fondul de ten, este recomandat să pulverizezi bureţelul aplicator cu apă termală, pentru ca machiajul să se fixeze mai bine. După ce ai terminat cu machiajul, pulverizează apă termală pe faţă, pentru un look natural şi o fixare de lungă durată.

Iar dacă trebuie să mergi în arşiţa verii, asigură-te că ai în poşetă un spray cu apă termală, pe care să îl pulverizezi pe faţă, piept sau braţe ori de câte ori simţi nevoia să te revigorezi.

Pentru un efect WOW, ţine spray-ul cu apă termală în frigider. Şi încă un sfat preţios: nu lăsa apa termală să se evapore complet pe piele, pentru că sărurile extrag apa din celulele pielii, uscând-o, ci tamponează cu dischete demachiante pentru a elimina surplusul de umezeală.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras