Ajutor pentru Israel! Unde pot dona sânge românii care vor să ajute victimele din Israel

  • Publicat:
Ajutor pentru Israel! Unde pot dona sânge românii care vor să ajute victimele din Israel
Foto: Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății din România a lansat o campanie de donare de sânge pentru victimele atacurilor din Israel. Donațiile de sânge se pot face de luni până vineri, între orele 07:30 și 17:00, la centrele de transfuzie sanguină special deschise în acest scop.

Lista centrelor în care românii pot dona sânge pentru victimele din Israel

Adresele și numerele de telefon ale Centrelor de Transfuzie Sanguină unde românii pot dona sânge pentru răniții din Israel sunt:

  • București, CTSM București, Str. Dr. Constantin Caracaș, nr. 2-8, Tel: 0314 053 660
  • Timișoara, Str. Martir Marius Ciopec, nr. 1, Tel: 0256 482 520
  • Ploiești, Str. Vestului, nr. 24 A, Tel: 0344 802 969
  • Craiova, Str. Tabaci, nr. 1, Tel: 0251 531 225
  • Cluj-Napoca, Str. Nicolae Bălcescu, nr. 18, Tel: 0264 592 882
  • Buzău, Str. General Grigore Baștan, Tel: 0238 720 897
  • Pitești, Str. Negru-Vodă, nr. 43, Tel: 0348 410 161
  • Arad, Str. Andrenyi Karoly, nr. 2-4, Tel: 0357 809 112
Foto: Ministerul Sănătății

Ajută Israelul! Fii VOLUNTAR în echipele de asistență medicală!

Împreună cu Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă, Ministerul Sănătății mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să facă parte din echipe medicale disponibile pentru deplasarea în zonele afectate, în funcție de eventuale solicitări ale părții israeliene.

„Ajută Israelul! Fii VOLUNTAR în echipele de asistenţă medicală! Urmare a atacurilor teroriste din Israel soldate cu numeroase victime, Ministerul Sănătăţii a lansat un apel către personalul medical care doreşte sa se înscrie ca voluntar pentru tratarea răniţilor şi completarea echipelor medicale, în funcţie de eventuale solicitări ale părţii israeliene”, este anunţul Ministerului Sănătăţii.

Medicii şi asistenţii medicali care doresc să devină voluntari în echipe de asistenţă medicală trebuie să completeze acest FORMULAR.

„Ei au un sistem de sănătate bine organizat, dar în mod evident dacă vor fi solicitări legate de echipe medicale, de chirurgi, de anesteziști, de terapie intensivă, chiar avem o ofertă din partea Societății Române de Terapie Intensivă pentru organizarea unor echipe medicale, le vom organiza în foarte scurt timp, deja este un site funcțional unde voluntarii se pot înscrie”, a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Foto: Ministerul Sănătății
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân