Femeia care a născut 6 bebeluși în 10 minute. Imagini inedite din timpul operației de cezariană

Cei șase bebeluși ai femeii sunt sănătoși, în ciuda travaliului timpuriu al mamei, la doar la 27 de săptămâni.
  • Publicat:

O femeie din Brazilia a uimit toate cadrele medicale după ce a născut 6 bebeluși în doar 10 minute. Acest caz este unul extrem de rar, șansele fiind de unul la 4,7 miliarde. Quezia Romualdo a adus pe lume sextupleți când avea 27 de săptămâni de sarcină.

Brazilianca a adus pe lume 6 bebeluși în 10 minute

O braziliancă a născut șase bebeluși într-un timp record: 10 minute. Primul bebeluș a fost atât de mic încât a încăput în palma unui medic.

Sextupleții Queziei Romualdo s-au născut prin cezariană la 27 de săptămâni. Femeia, originară din Brazilia, a făcut un serclaj uterin, procedură medicală prin care cervixul este închis până la sfârșitul sarcinii. Totuși, micuții Queziei au decis să vină pe lume mai devreme, dar cu toții sunt sănătoși.

Quezia și soțul său, Magdiel Costa, în vârstă de 31 de ani, au aflat că așteaptă șase copii în luna aprilie a acestui an. Cei doi părinți mai au acasă o fetiță, pe Eloa, în vârstă de cinci ani. După ce au aflat că vor avea o familie numeroasă, aceștia au fost nevoiți să-și renoveze casa din Colatina, Brazilia.

Pe data de 7 septembrie, Quezia a fost supusă serclajului uterin, iar aproximativ patru săptămâni mai târziu a ajuns la spital pentru cezariană. 32 de cadre medicale, inclusiv doctori, asistente și kinetoterapeuți, au făcut parte din echipa care a adus pe lume sextupleții, notează Mirror.

La 10 minute de la începerea procedurii, medicii au anunțat public că cei șase copii sunt sănătoși, dar continuă să primească îngrijiri într-o unitate avansată de terapie intensivă neonatală din oraș. Primul sugar respira cu dificultate, dar a fost intubat și stabilizat rapid.

Care au fost primele sextuplete supraviețuitoare din lume

Cazul Queziei Romualdo nu este singular în lume! Șase surori s-au născut la Liverpool în 1983, ele fiind și primele sextuplete supraviețuitoare din lume. Atunci, Sarah, Hannah, Ruth, Luci, Kate și Jennie au fost ținute într-o unitate specială pentru copii timp de șase săptămâni. Surorile gemene s-au născut prin cezariană în cea de-a 32-a săptămână de sarcină. Mama lor, Janet, mărturisea că locuința lor cu șapte dormitoare din Wallasey, Merseyside, este una cu multă agitație.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân