Afla ce cred specialistii despre celebra cura de detoxifiere de dupa sarbatori!

Detoxifierea din ianuarie la care apelam dupa excesele din perioada sarbatorilor este inutila, fiind de preferat o solutie pe termen lung in privinta consumului de alcool.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Afla ce cred specialistii despre celebra cura de detoxifiere de dupa sarbatori!
Afla ce cred specialistii despre celebra cura de detoxifiere de dupa sarbatori!

Detoxifierea din ianuarie la care apelam dupa excesele din perioada sarbatorilor este inutila, fiind de preferat o solutie pe termen lung in privinta consumului de alcool – abstinenta pentru cateva zile pe saptamana, pe tot parcursul anului, informeaza Mediafax are citeaza un studiu British Liver Trust.

Potrivit fundatiei caritabile British Liver Trust, dar si specialistilor, renuntarea totala la consumul de alcool pentru numai o luna nu va imbunatati sanatatea ficatului. În schimb, British Liver Trust recomanda renuntarea la alcool pentru cateva zile in fiecare saptamana.

Aceasta abordare este justificata prin aceea ca aportul total de alcool pe parcursul anului va fi diminuat si ficatul va avea timp sa-si revina in fiecare saptamana. Daca ficatul nu a fost afectat ireparabil, revenirea la starea normala se face foarte rapid, in doar 24 de ore, potrivit specialistilor citaţi de bbc.co.uk.

În plus, abstinenţa totală din ianuarie poate da consumatorilor de alcool un fals sentiment de siguranţă şi impresia că pot face ulterior excese pe care să le anuleze printr-o detoxifiere rapidă, spune Mark Wright, specialist în bolile ficatului la Southampton General Hospital.

„Este la fel de raţional ca utilizarea creditului la maximum şi crearea de datorii tot anul, la gândul că se poate rezolva dacă mâncăm doar pâine prăjită în ianuarie”, spune acesta.

British Liver Trust va lansa o campanie – „Love Your Liver” – pentru a încuraja oamenii să îşi menţină ficatul sănătos, în cadrul căreia promovează şi o alimentaţie sănătoasă şi exerciţiile fizice regulate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Varsta ideala pentru renuntarea la fumat
Varsta ideala pentru renuntarea la fumat
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”