5 greşeli pe care le faci dimineaţa

O zi obişnuită din viaţa noatră ar putea începe mult mai bine, singura condiţie fiind să evităm câteva greşeli pe care le facem fără să ne dăm seama, notează Huffington Post, în pagina electronică.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 greşeli pe care le faci dimineaţa

O zi obişnuită din viaţa noatră ar putea începe mult mai bine, singura condiţie fiind să evităm câteva greşeli pe care le facem fără să ne dăm seama, notează Huffington Post, citat de Mediafax, în pagina electronică.

Vă daţi repede jos din pat

Vă daţi repede jos din pat pregătiţi pentru o nouă zi. Problema este că în acest moment cereţi prea mult muşchilor spatelui care sunt deja rigizi după o noapte petrecută fără a schimba prea des poziţia corpului, susţine Robert Oexman, un specialist în problema somnului şi director al unui institut de cercetare. O mişcare prea rapidă poate duce la spasm muscular ce poate provoca dureri lombare sau alunecări şi chiar rupturi de disc vertebral. De asemenea, după ce staţi întinşi pentru mai multe ore, când vă daţi jos repede din pat, sângele este împins puternic către picioare, iar asta vă produce o senzaţie de ameţeală şi vă poate face să vă împiedicaţi. Acest efect, numit hipotensiune ortostatică, este mai des întâlnit la femei, susţine Alan Hilibrand, chirurg şi purtător de cuvânt al Academiei Americane a Chirurgilor Ortopezi.

Recomandat este să vă ghemuiţi cu genunchii la piept (câte unul pe rând, apoi amândoi), arată huffingtonpost.com. Aceasta vă va ajuta nu numai să vă dezmorţiţi muşchii, ci şi să vă puneţi sângele în mişcare, astfel încât veţi căpăta mai multă stabilitate atunci când vă daţi jos din pat.

Ţineţi draperiile lăsate atunci când vă pregătiţi să plecaţi la muncă

Draperiile vă ajută să transformaţi camera într-un loc plăcut, în care să puteţi adormi. Dar efectele benefice dispar odată cu trezirea din somn. Pentru a începe ziua cu o atitudine pozitivă şi a regla ceasul intern este nevoie de lumina soarelui. Lăsând razele dimineţii să pătrundă în casă puteţi chiar să vă controlaţi greutatea, după cum au descoperit cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii din Feinberg.

Sfatul este să strângeţi complet draperiile imediat după ce coborâţi din pat.

Amânaţi câteva clipe de desfătare până la prânz

Majoritatea munciţi din greu, iar apoi luaţi o mică pauză la prânz, sau mai degrabă la ora 3 după-amiaza, când vă părăsesc puterile. Potrivit unui studiu recent al Universităţii din Minnesota, angajaţii bine-dispuşi au avut parte de evenimente plăcute dimineaţa, în contrast cu cei care şi-au început ziua morocănoşi. De asemenea, prima categorie a fost mai puţin afectată de şicanele apărute în relaţiile cu colegii.

Ar trebui să vă desfătaţi cu o cafea cu lapte în drum spre locul de muncă, să vă sacrificaţi câteva minute pentru a suna pe cineva sau să vă bucuraţi de soarele dimineţii.

Puneţi ceasul să sune prea devreme

V-aţi făcut nişte calcule: după ce opriţi deşteptătorul, mai aţipiţi 10 minute, apoi vă ia 3 minute să coborâţi din pat şi să aranjaţi cearşaful. Dar un somn întrerupt vă va afecta organismul, fiindu-vă mai greu să adormiţi seara.

Este recomandat  să vă treziţi atunci când soneria se opreşte, nu peste 10 sau 20 de minute.

Începeţi dimineaţa cu exerciţii

Pentru a vă ajuta organismul, ar trebui să mâncaţi în primele 30 de minute după trezire, dar acest lucru pare mai greu de realizat atunci când primul lucru la care vă gândiţi sunt exerciţiile matinale. Dar a sări peste masa de dimineaţă este o problemă. După ce aţi „postit” o noapte întreagă, organismul vostru are nevoie de carbohidraţi pentru a reface resursele epuizate de energie – mai ales dacă aveţi de gând să le epuizaţi şi mai mult la gimnastică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”