5 alimente prietene inimii

Nimic nu valorează mai mult decât sănătatea inimii tale. Mişcarea, evitarea fumatului şi controlul stresului sunt doar câteva dintre sfaturile pe care ni le oferă specialiştii cardiologi. Pe de altă parte, trebuie să avem mare grijă la alimentaţie, pentru că de aici pornesc toate bolile existente. Nu ştii cu ce să începi? Aruncă un ochi peste lista de mai jos şi află care sunt cele mai sănătoase 5 alimente pentru inima ta:
  • Publicat:
5 alimente prietene inimii

Nimic nu valorează mai mult decât sănătatea inimii tale. Mişcarea, evitarea fumatului şi controlul stresului sunt doar câteva dintre recomandările pe care ni le oferă specialiştii cardiologi.

Pe de altă parte, trebuie să avem mare grijă la alimentaţie, pentru că de aici pornesc toate bolile existente. Nu ştii cu ce să începi? Aruncă un ochi peste lista de mai jos şi află care sunt cele mai sănătoase 5 alimente pentru inima ta:

1.       Merele – un studiu arată că merele deshidratate scad riscul de afecţiuni cardiace în cazul femeilor care au intrat la menopauză.
2.       Fisticul – este implicat în scăderea colesterolului “rău” LDL, de sânge.
3.       Uleiul de măsline – este cunoscut drept un ingredient valoros în programele de îmbunătăţire a funcţiei cardiovasculare.
4.       Sucul de roşii – numeroase studii au demonstrat că substanţele benefice din roşii combat formarea cheagurilor de sânge.
5.       Lactatele – reduc tensiunea sistolică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Sportul, doar pentru slăbit?
Sportul, doar pentru slăbit?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”