4 semne că ai putea suferi de insuficiență cardiacă, fără să știi. Simptomele timpurii care par să nu aibă legătură cu inima

  • Publicat:
4 semne că ai putea suferi de insuficiență cardiacă, fără să știi. Simptomele timpurii care par să nu aibă legătură cu inima
Foto; Shutterstock

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu poate pompa îndeajuns de mult sânge și oxigen către alte organe. Simptomele subtile și timpurii pot „prevesti” moartea, transmite American Heart Association, într-un raport publicat recent. Printre aceste semne se numără inclusiv probleme ale stomacului și insomnia.

Bolile inimii sunt înțelese din ce în ce mai bine de cercetători, în ultimii ani. Insuficiența cardiacă poate provoca unele simptome timpurii pe care e bine să le cunoști pentru a ține sub control afecțiunea care poate fi fatală.

Insuficiența cardiacă nu poate fi vindecată, însă un tratament timpuriu te poate ajuta să trăiești mai mult și să o calitate a vieții mai bună. Tratamentul constă în medicamente, activitate fizică și reducerea consumului de sare din dietă.

Fumatul, consumul excesiv de alcool, sedentaritatea și o dietă necorespunzătoare – cu prea multă sare, grăsime sau colesterol  – pot crește riscul de insuficiență cardiacă. Bolile ale inimii, istoricul de infarct, hipertensiunea arterială, obezitatea și diabetul sunt, de asemenea, factori de risc pentru apariția insuficienței cardiace.

Scurtarea respirație – principalul simptom în insuficiența cardiacă

Scurtarea respirației sau senzația de lipsă de aer este principalul simptom în insuficiența cardiacă. Problemele severe ale respirației sunt asociate cu un risc crescut de deces, potrivit American Heart Association. De asemenea, afecțiunile care provoacă scurtarea respirației – cum sunt cele pulmonare – pot duce la insuficiență cardiacă.

Alte simptome ale insuficienței cardiace sunt: oboseala, picioarele sau glezne umflate.

Stomacul deranjat, semn timpuriu de insuficiență cardiacă

Simptomele timpurii ale insuficienței cardiace includ: stomac deranjant, greață, vărsături și pierderea poftei de mâncare, potrivit raportului.

Pierderea musculară este un indicator că insuficiența cardiaca a progresat la stadii mai avansate.

Insomnia în cazul insuficienței cardiace

Cercetarea a evidențiat că 25-30% din adulții cu insuficiență cardiacă s-au plâns de tulburări ale dispoziției – majoritatea de depresie și anxietate – precum și insomnie.

Insuficiența cardiacă provoacă insomnie pentru că atunci când pacienții se întind, deseori suferă de scurtarea respirației.

Oamenii de știință au descoperit că femeile cu insuficiență cardiacă pot manifesta simptome precum: greață, palpitații, stomac deranjat, transpirații, inflamații, durere, depresie, anxietate și o calitate a vieții mai scăzută.

Insuficiența cardiacă este deseori diagnosticată la o vârstă mai înaintată.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”