2 prelevări de organe în decembrie – şanse la viaţă pentru 7 oameni

SUUB este un membru activ în Programul Naţional de Transplant alături de alte spitale acreditate pentru recoltare de organe de la pacienţii aflaţi în moarte cerebrală.
  • Publicat:
2 prelevări de organe în decembrie - şanse la viaţă pentru 7 oameni
2 prelevări de organe în decembrie - şanse la viaţă pentru 7 oameni, foto SUUB

În luna decembrie a anului 2019 au avut loc 2 prelevări multiple de organe de la 2 pacienţi aflaţi în moarte cerebrală. Acestea s-au desfăşurat cu succes, organele prelevate dau şansa la viaţă pentru 7 oameni. Medicii de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti mulţumesc familiilor îndurerate pentru acest gest nobil şi le transmit condoleanţe.

În acest weekend, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a avut loc o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat şi inimă). Intervenţia a fost realizată în Blocul Operator Central şi a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant, dar şi medici din partea Eurotransplant. Aceste organe vor salva vieţile a trei bolnavi. Rinichii şi ficatul au fost duse de medici la Institutul Clinic Fundeni, iar inima va ajunge la un bolnav din Serbia, conform deciziei luate de specialiştii de la Eurotransplant. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti este un membru activ în cadrul Programului Naţional de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienţii aflaţi în moarte cerebrală.

Donatoarele sunt două paciente aflate în moarte cerebrală

Pacienta donatoare, o femeie de 44 de ani, a fost îngrijită în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având un avevrism cerebral rupt. ”În pragul Sărbătorilor de Iarnă trei bolnavi au primit o nouă şansă la viaţă şi mulţumim foarte mult familiei donatoarei care a înţeles importanţa donării de organe în scopul salvării altor vieţi. Este un gest nobil pe care l-au făcut în preajma Sfintei Sărbători a Crăciunului şi apreciem decizia dumnealor. Transmitem condoleanţe familiei îndurerate” au declarat reprezentanţii spitalului
Acesta este a doua prelevare de organe realizată în luna decembrie la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. În urmă cu 10 zile de la un pacient victimă a unui accident rutier echipa medicală a prelevat rinichii, ficatul şi corneea. Organele prelevate au ajuns la patru bolnavi, care au primit, astfel, o nouă şansă la viaţă

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc