Scapa de colesterol pentru mai multa placere sexuala

Cercetatorii de la Universitatea din Napoli au descoperit ca femeile ce prezinta hiperlipidemie (exces de grasimi in sange) au o sensibilitate scazuta la stimulii sexuali.
  • Publicat:
Scapa de colesterol pentru mai multa placere sexuala
Scapa de colesterol pentru mai multa placere sexuala

Scaderea nivelului colesterolului din sange nu este este benefica doar pentru inima. Cercetatorii de la Universitatea din Napoli au descoperit ca femeile ce prezinta hiperlipidemie (exces de grasimi in sange) au o sensibilitate scazuta la stimulii sexuali.

Studiul a fost realizat pe 441 de femei neaflate inca la menopauza care aveau o cantitate ridicata de lipide in sange si 115 femei de aceeasi varsta, fara probleme de acest gen.

Toate au fost chestionate in privinta sanatatii lor sexuala, indicii fiind dorinta, excitarea, lubrifierea, orgasmul, satisfactia sau durerea simtita in timpul actului sexual.

Rezultatul?
Una din doua femei cu hiperlipidemie (crestere anormala a nivelului de lipide in sange) sufera de o disfunctie sexuala, fiind mai putin satisfacuta din punct de vedere sexual.

Specialistii italieni considera ca grasimea, ce ingreuneaza circulatia sanguina, afecteaza la randul ei si functionarea normala a organelor sexuale. Una dintre solutii, sustin acestia, este eliminarea grasimilor din sange.

Iata cum poti face acest lucru:

1. Prin alimentatie:
Scapi in mod semnificativ de cantitatea de colesteron din sange daca eviti grasimile saturate si daca adopti o alimentatie echilibrata si fara excese. De asemenea, daca ai cateva kilograme in plus, slabitul te va ajuta sa scapi si de colesterolul rau. Acest lucru te va feri totodata si de bolile cardiovasculare.

2. Prin sport: o activitate fizica practicata in mod regulat permite cresterea nivelului colesterolului bun in sange.

3. Prin suplimente: gasesti in farmacii numeroase sortimente menite sa te ajute in lupta cu grasimile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
De ce facem mai mult sex pe timp de vara?
De ce facem mai mult sex pe timp de vara?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân