Lubrifianţi: înlocuitori care afectează sănătatea vaginului

Lubrifiantul nu se găseşte pe rafturile magazinelor din întâmplare, ci are un scop, nu doar de a satisface plăcerile în dormitor.
  • Publicat:
Lubrifianţi: înlocuitori care afectează sănătatea vaginului
FOTO: 123rf.com

Multe cupluri se gândesc să improvizeze în timpul actului sexual, însă atunci când vine vorba de lubrifiant, nu este tocmai recomandat să optezi pentru alte produse care nu sunt tocmai destinate plăcerilor sexuale. În fond, lubrifiantul nu se găseşte pe rafturile magazinelor din întâmplare, ci are un scop, nu doar acela de a ne satisface plăcerile în dormitor, ci şi de a ne proteja de bacterii şi infecţii.

Aşadar, recomandaţi sunt lubrifianţii pe bază de apă sau silicon care nu conţin chimicale sau alte ingrediente care ne pot afecta sănătatea. Problema alegerii produselor care pot înlocui lubrifianţi este că multe dintre acestea au la bază ulei, un ingredient nu tocmai prietenos cu vaginul.

Ingrediente cu care să nu înlocuieşti lubrifianţii

Frişca. Ştim, multe filme pentru adolescenţi au prezentat scene în care personajele apăreau în ”lenjerie intimă” făcută din frişcă (să ne reamintim de Varsity Blues sau Not Another Teen Movie), lucru care a stârnit fantezii multor persoane. Dar să nu uităm că oricât ar fi de delicioasă, odată ce pătrunde în vagin pot apărea câteva riscuri. Orice produs care conţine zahăr poate afecta pH-ul vaginului şi se poate ajunge la iritaţii. Sper că nu mai este nevoie să menţionez că siropul de arţar, mierea sau crema de ciocolată trebuie excluse din ecuaţie.

Loţiuni. Să facem un calcul. În câte filme şi seriale aţi văzut tineri care încearcă să se masturbeze folosind o loţiune? Multe, vă spun. Probabil vă veţi gândi că loţiunea de corp ar putea fi un substitut al lubrifiantului, dar acesta este un lucru complet fals. Chiar dacă unele se presupun a fi naturale, acestea conţin parfum şi parabeni.

Ulei de măsline. Nu negăm calităţile uleiului de măsline. Este ideal pentru sănătatea inimii, iar odată aplicat pe piele te ajută să obţii o strălucire apare şi, deşi este o opţiune pentru a putea fi folosit în masaj, nu putem spune acelaşi lucru şi despre folosirea sa în cazul penetrării. Iar asta pentru că uleiul, indiferent că este de măsline sau de cocos, subţiază prezervativul şi permite ruperea lui cu uşurinţă, ceea ce duce la o sarcină nedorită sau chiar la transmiterea anumitor boli.

Uleiul de bebeluşi. Prea puţine produse sunt atât de delicate şi alunecoase precum uleiul de bebeluşi, dar să ne concetrăm asupra cuvântului ”ulei”. Ce spuneam mai devreme? Oricât de bine s-ar simţi, nu este o alegere ideală. În urma unui studiu publicat în Jurnalul de Obstetrică şi Ginecologie s-a descoperit o legătură între folosirea uleiului de bebeluşi intravaginal şi apariţia şi creşterea candidei în vagin, ceea ce poate duce la o infecţie serioasă.

Ulei mineral. Uleiurile minerale nu au fost tocmai realizate pentru a fi folosite în dormitor. Pe lângă faptul că nu au aceeaşi formulă ca cea a lubrifianţilor sunt şanse foarte mari să fie absorbite de corp. Problema? Ţesutul genital poate deveni mai uscat, adică nu tocmai rezultatul pe care-ţi doreai să-l obţii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”