Sex în timpul sarcinii: poziţii sexuale pentru plăcerea gravidelor

Sarcina nu ar trebui să însemne nouă luni de abstinenţă, mai ales că specialiştii chiar recomandă o viaţă sexuală activă.
  • Publicat:
Sex în timpul sarcinii: poziţii sexuale pentru plăcerea gravidelor
FOTO: 123rf.com

Perioada sarcinii nu ar trebui să însemne nouă luni de abstinenţă, mai ales că specialiştii chiar recomandă o viaţă sexuală activă chiar şi în timpul sarcinii, câtă vreme este normală şi sănătoasă. Anumite poziţii sexuale te pot ajuta să nu te expui riscurilor, dar şi să te bucuri de confort şi plăcere. Vestea bună este că din moment ce apar schimbările hormonale, apetitul sexual al femeilor creşte ca niciodată aşa că, de ce să ratezi o posibilă partidă excelentă în dormitor alături de partener?

Sexul în timpul sarcinii este de cele mai multe ori sigur, dar să nu uităm cât este de important pentru menţinerea relaţiei dintre parteneri. De multe ori poate fi chiar un moment emoţionant, mai ales când este vorba de apariţia pe lume a primului copil, iar acele trei trimestre pot fi poate ultima şansă a cluplului de a face tot ce-şi doresc fără prea multe restricţii, cum ar fi hrănirea copilului la câteva ore. Iată câteva poziţii pe care le poţi încerca în timpul sarcinii, fără să te expui unui risc.

Femeia deasupra

Nicio poziţie sexuală nu impune limite însă, femeile însărcinate în al doilea şi al treilea trimestru ar trebui să fie conştiente că în momentul în care stau pe spate poate apărea acea presiune din cauza extinderii uterului, pe cele mai importante vase de sânge şi să compromită cantitatea de sânge care ar trebui să ajungă la făt. Femeia deasupra este una dintre cel mai bine cotate poziţii sexuale din timpul sarcinii, fiind ideală pentru că oferă control în momentul penetrării, iar picioarele rămân şi ele într-o poziţie confortabilă. Să nu uităm şi de faptul că multe femei ajung la orgasm când stau deasupra, datorită faptului că pot controla nu doar viteza, ci şi cât de adânc să permită penetrarea. În plus, clitorisul poate fi foarte uşor stimulat.

Linguriţa

Sarcina este acel moment în care majoritatea cuplurilor sunt pline de emoţie. Din acest motiv, ”linguriţa” sau partenerii stând unul lângă celălalt este una dintre cele mai intime şi afectuoase poziţii. Este totodată şi confortabilă pentru suportul burticii. Pentru plăceri şi mai intense, partenerul poate ţine în timpul penetrării un vibrator prin care să stimuleze clitorisul.

Pe la spate

Nu este o poziţie nouă, ci pur şi simplu tradiţionalul doggy style, care nu are nevoie de alte introduceri şi descrieri. În acest caz, toată ”munca” este lăsată pe seama partenerului.

Sex oral

Sexul oral este la fel de sigur în timpul sarcinii precum penetrarea. Mai mult, este posibil ca acesta să fie mult mai plăcut în cazul femeilor însărcinate, iar asta datorită schimbărilor hormonale care au loc şi la nivelul vaginului şi care cresc sensibilitatea acestuia. De asemenea, este cea mai potrivită formă de plăcere dacă te confrunţi cu picioare umflate sau dureri de spate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”