De ce femeile mimează orgasmul?

Mimarea orgasmului este exact ca atunci când alegi să spui o minciună cuiva doar de dragul de a nu răni acea persoană.
  • Publicat:
De ce femeile mimează orgasmul?
FOTO: 123rf.com

Multe femei aleg să pretindă că au orgasm când, de fapt, lucrurile nu stau chiar aşa. În urma unui studiu s-a descoperit că 67% dintre femeile heterosexuale care au participat la studio au recunoscut că au mimat orgasmul, un procent nu tocmai de lăudat, iar 8 din 10 femei nu ajung la orgasm în timpul penetrării. La rândul lor, bărbaţii îşi pun întrebări, mai ales că există un mit cum că femeia dacă nu a avut orgasm, actul sexual nu a fost… ca la carte. Mai mult, unele femei se tem de ideea că în lipsa orgasmului, ele ar putea avea o problemă.

Să mimezi orgasmul nu este un lucru ideal nici pentru tine, nici pentru partener. În primul rând că alegi să vă minţiţi pe amândoi, iar relaţia poate avea de suferit. Cel puţin în dormitor. Tu nu vei fi sinceră, el va crede că eşti fericită, mulţumită şi satisfăcută, aşadar, din nou revenim la ”comunicarea este cheia”.

De ce femeile mimează orgasmul?

Să presupunem că mimarea orgasmului este un mod mai simplu de a pune capăt partidei de sex, din mai multe motive. Partenerul nu te atrage atât de mult, eşti stresată, epuizată sau poate pur şi simplu te temi că partenerul tău nu mai are răbdare ca tu să ajungi odată pe culmile plăcerii. Oricare ar fi motivul, închide ochii, respiră adânc şi lasă-te complet purtată de val. Tu contezi.

Un al motiv pentru care femeile mimează orgasmul ar putea fi pentru că vor să joace un rol. Vor să fie apreciate de partener, să fie private ca fiind jucăuşe şi sexuale şi, inconştient, se gândesc că vor fi mai exitate să-şi vadă partenerul înnebunit de faptul că  au ajuns la orgasm. Dar, din nou, ne lovim de o minciună.

Adevăratul motiv pentru care femeile mimează orgasmul? Ok. Pentru a proteja ego-ul partenerului. Mulţi bărbaţi au tendinţa de a spune despre ei că sunt parteneri excepţionali doar pentru că îşi fac iubitele să ajungă la orgasm. Greşeala majoră a femeilor? Dau curs acestui mit în speranţa că într-o zi se va întâmpla minunea şi laudă masculinitatea partenerilor fără ca ei să fie, de fapt, atât de buni în dormitor precum iubitele fac să pară.

Cum afectează mimarea orgasmului relaţia cu partenerul

Mimarea orgasmului este exact ca atunci când alegi să spui o minciună cuiva doar de dragul de a nu răni acea persoană. Atunci când nu ai orgasm, dar pretinzi că are loc, îţi convingi partenerul că atingerile şi trucurile la care apelează din dorinţa de a te satisface au funcţionat, ceea ce-l va face să repete gesturile şi cu următoarele partide. Chiar dacă alegi să mimezi orgasmul doar pentru că-ţi doreşti ca partenerul tău să se simtă bine, macho, bărbat, nu faci decât să cazi în rutină şi să nu mai ajungi să experimentezi acele poziţii care într-adevăr te pot ajuta să ai orgasm. Tot prin mimarea orgasmului, femeile nu fac altceva decât să uite de ele şi plăcerile lor, punând plăcerea bărbatului pe primul loc. În plus, îl vei face să creadă că femeile pot atinge orgasmul doar în urma penetrării, un lucru complet greşit. Lasă-l să-ţi descopere trupul, zonele erogene şi modalităţile prin care te poate face să experimentezi cele mai intense orgasme.

Cum să ai orgasm

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să comunici cu partenerul. Spune-i ce-ţi place, ce nu-ţi place, ce-ai schimba. Chiar dacă e posibil să vă loviţi de o conversaţie jenantă, fiind sinceră cu partenerul tău, vei ajunge să fii sinceră şi cu tine. În plus, scopul vostru în timpul actului sexual este unul comun. Şi partenerul tău îşi doreşte ca tu să ajungi să simţi plăcerea din plin. Încearcă să fii deschisă în faţa partenerului. Astfel, sexul va fi mai confortabil, iar conexiunea dintre voi va fi mai intensă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”