Intârziere menstruaţie
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Trebuie sa faceti un test de sarcina si sa mergeti la un medic ginecolog pentru o consultatie.... citește

Cele mai
APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Caută în:

Îndrăgosteala pe Facebook – cum apare, cum dispare!

În urmă cu 10 ani, un student la Harvard inventa o platformă unde erau votate cele mai hot personaje din campus, în funcţie de fotografii.

5 ani mai târziu, Facebook era pe val, iar o americancă crea grupul “I need sex”. Pagina i-a fost suspendată, dar rămâne legenda celor 50 de bărbaţi care i-ar fi trecut prin pat.

Imaginează-ţi starea de tensiune de dinaintea unei întâlniri: vrei să arăţi fabulos, vrei să miroşi bine, vrei să găseşti cele mai potrivite cuvinte ca să-i cazi cu tronc domnului/doamnei. Sau pur şi simplu vrei să emani atât de mult sex-appeal încât să ajungi în patul celui cu care te întâlneşti înainte de desert. Sau de ce nu pe post de desert.

Şi toată pregătirea îţi ia câteva ore bune dacă eşti femeie şi trebuie să treci pe la coafor, manichiură, epilare. Ca să nu mai vorbim de timpul petrecut în faţa şifonierului când nimic din ceea ce deţii nu-ţi mai vine bine. Sau de momentele când te uiţi în oglindă şi îţi dai seama că trebuie să camuflezi nişte cearcăne cât o farfurie.

Acum, dacă tot ai trecut prin tot acest calvar şi ai reuşit să scoţi ce e mai bun la suprafaţă, parcă începe să-ţi placă de tine şi te gândeşti că n-ar strica imortalizarea momentului pentru eternitate. N-ai un fotograf de ocazie la îndemână, faci un selfie. Şi uite aşa, dacă ţi-a reuşit şi mai deţii şi ceva cunoştinţe de editare foto, te-ai ales cu o poză de profil. Sau un cover! Sau măcar o poză care să-ţi învioreze wall-ul care încă nu te costă nimic!

Acum să curgă like-urile! Şi ele curg, dacă ai prieteni activi pe FB, dacă îşi verifică periodic contul şi dacă râvnesc la o întâlnire, la o ieşire din cotidianul relaţiei în care se află şi de ce nu, la sex fără obligaţii.

O abordare prea directă te-ar putea pune pe fugă, mai ales dacă ai nevoie de timp ca să cercetezi puţin profilul respectivului. Şi oamenii din spatele reţelei au avut grijă să ofere destule grile de evaluare.

Prima e statusul: dacă e single, parcă te-ai aventura. Dacă nu, poate că ai da înapoi, dar amante există de mii de ani pe acest pământ.
Apoi, mai e un element inedit: data naşterii şi implicit vârsta şi zodia. Unii şi le ascund, numai ei ştiu de ce. Alţii şi le fac publice şi de acolo, creşte puţin gradul de interes pentru că prea scrie peste tot negru pe alb “compatibilitate între zodii”. Şi nici nu ştii de unde sare iepurele (asta e o zodie chinezească).
Apoi, ar mai fi studiile, oraşul de domiciliu, cărţile citite, muzica ascultată, filmele trecute în palmares :) şi statusurile.

Dacă descoperi zone de intersectare a preferinţelor pentru căţei, pisici, citate celebre, probleme sociale şi cauze nobile, cu atât mai bine. Dacă nu, poate n-ar strica să arunci un ochi prin biblioteca şi cinemateca virtuală a individului. Sau să-i asculţi link-urile muzicale.

Se spune că omul cât trăieşte învaţă! Dacă e sub nivelul tău, îţi dai seama imediat! Dacă e peste, ai ce învăţa! Şi ajungem la poze! Aici, sfătuitorii on line profesionişti recomandă decenţă în ceea ce priveşte postarea pozelor: pentru bărbaţi să fie fără urme de dezmăţ bahic, pentru femei, fără prea multă expunere evidentă a atuurilor de la mama natură şi, de ce nu, fără urme ale fostului/fostei.

Evident, nu-ţi cade cu tronc o poză, care bine făcută, scoate pe oricine din anonimat. Dar parcă nici nu-ţi pică bine o adunare de cetăţeni răpuşi de alcool. Se întâmplă să fie aşa doar dacă individul are umor cu carul. Atunci e iertat. E doar o analiză preliminară iniţierii unui flirt. Abia după aceea, o discuţie pe chat face lumină asupra intenţiilor ambilor: sunt dispuşi să treacă dincolo de FB?

Cuprins
Prea lungă pledoaria pentru flirt?
Facebook şi discreţie
Şi totuşi, unde e amorul?
sus

Prea lungă pledoaria pentru flirt?

Nu cred, atât cât cifrele unui sondaj realizat de un site online dedicat vieţii amoroase spun că 95% dintre cititorii lor care au accesat FB au făcut-o pentru a obţine o întâlnire. E adevărat, sondajul on line nu are un eşantion foarte consistent (a vizat doar 500 de persoane). Şi mai puţini sunt însă cei care şi-au găsit marea dragoste acolo. Iar aşteptările au fost destul de mari: 63% dintre cei care au răspuns sondajului au căutat o relaţie serioasă via internet. Însă oricât de mare ar fi deschiderea, 60% dintre persoane nu şi-au manifestat disponibilitatea de a plăti site-urile specializate de dating pentru a-şi găsi marea dragoste.

Tot în contextul amorului pe Facebook, majoritatea respondenţilor, 86%, spun că sunt destul de oneşti în reţea în ceea ce priveşte brandingul personal. Însă n-a lipsit totuşi menţionarea acelor mici minciuni, cum ar fi folosirea unei poze din tinereţe pentru profil sau a uneia care să nu arate formele mai rotunjoare. Un procent mic, ce-i drept, de doar 5% şi-a exprimat deschis intenţia exclusiv sexuală atunci când accesează site-urile de dating, în timp ce o treime nu s-ar teme să trimită via reţele poze nud celor care sunt interesaţi să depăşească faza de flirt.

otuşi, oricât de ofertant ar fi mediul online, acesta vine după activităţi sociale şi stabilirea unor întâlniri prin rude şi prieteni în topul modalităţilor de a căuta şi găsi un partener de viaţă stabil. Dar oricât de mulţi ar fi dispuşi să-şi piardă capul după potenţiali parteneri online, există un grad de prudenţă în rândul a două treimi dintre participanţii la studiu. Astfel, aceştia nu ar merge la întâlnire cu cei care nu-şi fac publice pozele de profil. Există însă şi multe semne de întrebare în ceea ce priveşte cazierul celui de la capătul biţilor, în proporţie de 23%, şi mai puţine legate de testele la zi în privinţa bolilor cu transmitere sexuală (7%).

 

sus

Facebook şi discreţie

Conform ultimelor estimări, românii sunt mari amatori de Facebook: o treime din populaţie e prezentă în reţea, iar numărul conturilor ajunge la 6,6 milioane. N-om fi noi amatori de dating online, dar cu siguranţă ne place socializarea. Mai mult, domină conform statisticilor conturile celor singuri, dar şi cele ale persoanelor din Bucureşti. Cât despre vârstă, 30, 2 procente dintre posesorii unui profil de Facebook sunt tineri între 25 şi 34 de ani.

Ca o concluzie rapidă, am deduce că accesările Facebook din România sunt dominate de bucureştenii tineri şi singuri. Iar o veste bună pentru femei este aceea că procentul bărbaţilor prezenţi în reţea este de 51, 5%. Cazuri de căsătorie via Facebook cunosc şi nu prea printre apropiaţi: e drept, ştiu un cuplu, cu suişuri şi coborâşuri inerente oricărei relaţii, dar mi-a atras atenţia un site american facebooklovestories.com unde câteva cupluri mulţumesc inspiraţiei unui anume Mark ale cărui proiecte transformate în reţeaua de sute de milioane le-a făcut viaţa mai roz.

Tot acolo, experţii lor ne cam invită la like şi share la pozele cuiva dacă ne-a căzut cu tronc. Însă totul cu măsură ca să nu ne transformăm în hărţuitori online. Dacă tot am adus în discuţie hărţuitorii, n-ar strica puţin mai multă atenţie din partea părinţilor ale căror odrasle adolescente îşi petrec timp pe Facebook. Din fericire, în România, nu prea ne-am confruntat cu cazuri grave de hărţuire, însă presa americană şi britanică abundă în relatări despre infracţiunile grave ale celor care au depăşit graniţa decenţei şi au fost condamnaţi pentru hărţuire şi chiar viol.

Revenind la decenţă, conduita recomandată ar fi aceea de a nu ascunde deloc statusul relaţiei, de a mai şterge din pozele cu ex-ii, de a nu bombarda wall-urile cu informaţii despre prima întâlnire şi de a nu ne da în stambă atunci când lucrurile n-au mers exact aşa cum ne-am dorit. Nimeni nu vrea şi nu merită să fie pus la zid dacă a eşuat la prima întâlnire. Însă există un alt obicei peste Ocean, acela post sex: verificarea contului de Facebook sau a celui de Twitter. 36% dintre persoanele sub 35 de ani fac asta după momentele de pasiune, iar numărul bărbaţilor este dublu faţă de cel al femeilor, rezultă după un alt sondaj.

sus

Şi totuşi, unde e amorul?

Recent, Facebook şi-a arătat şi o faţă destul de neaşteptată: o cercetare naţională britanică spune că dorinţa sexuală a locuitorilor din Regat a cam pălit din cauza crizei, dar şi a timpului petrecut pe reţelele de socializare. Practic, cercetătorilor englezi nu le-a venit să creadă când au constatat la conaţionali cu vârstele între 16 şi 44 de ani că fac sex de mai puţin de 5 ori pe lună.

O cercetare similară desfăşurată între 1990 şi 2000 demonstra atunci că britanicii se bucurau de mai mult de 6 partide de sex pe lună. Poate aşa se explică şi popularul status “single”, pus pe seama stresului şi crizei. Iar pentru cupluri, noile tehnologii s-au dovedit a fi mai mult decât nocive pentru că nu sunt lăsate la uşa dormitorului: partenerii nu ezită să aloce timp butonării telefonului sau e-mail-urilor de serviciu în loc să-şi asculte trupurile şi să se lase pradă pasiunii. Au înlocuit-o şi cu pornografia şi de aici renunţarea fără prea mari regrete la sexul în carne şi oase.

Distracţia pe Facebook se mai face vinovată de o situaţie: flirtul partenerilor sau doar suspectarea lui este una dintre cauzele de divorţ semnalate tot în Marea Britanie. Astăzi, din 5.000 de divorţuri, o treime ar fi se pare cauzată de atitudinea partenerilor faţă de prietenii virtuali. Asta în timp de în 2009, doar 20% dintre divorţuri se puteau pune pe seama exhibiţionismului partenerului via reţele. Concluzia: încurcate mai sunt căile Facebookului!

 

Citește și:
Impactul Facebook-ului în viaţa de zi cu zi – avantaje şi dezavantaje
Ce rişti daca iţi expui viaţa intimă pe Facebook
Aproape jumătate dintre femei apelează la Photoshop pentru a arăta bine pe Facebook


Articol din revistă - 14.01.2014 Sursă foto: Shutterstock
Citește pe descopera.ro
Descoperire INCREDIBILĂ făcută de un scafandru în Pacificul de Sud, la o adâncime de peste 5.000 de metri Descoperire INCREDIBILĂ făcută de un scafandru în Pacificul de Sud,...
Fenomenul ALARMANT care ia amploare. RENUNŢĂ să mai facă sex. Ce aleg în schimb este mai PERICULOS Fenomenul ALARMANT care ia amploare. RENUNŢĂ să mai facă sex. Ce aleg...
Vărsător Vărsător 20 ianuarie - 18 februarie

În această lună aveţi o stare de spirit foarte bună, ceea ce face ca relaţiile dumneavoastră cu anturajul să decurgă fără probleme. Aveţi suficiente motive să declaraţi public că viaţa...citește mai departe

×

Zf.ro
ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a cumpărat PRODUSUL trebuie să îl ducă înapoi şi să NU ÎL CONSUME. Acesta conţine DIOXID DE SULF, nedecarat pe etichetă ALERTA ALIMENTARĂ! Toată lumea care a...
Oraşul din România care a ”ŞTERS”...
RĂSTURNARE uriaşă de situaţie. ANAF...
BusinessMagazin.ro
O ţară importantă din Europa işi pregăteşte copiii de RĂZBOI. Aceştia fac ore de militărie ţinute în paralel cu disciplinele obişnuite de studiu şi sunt invăţati din şcoli cum să folosească o MITRALIERĂ O ţară importantă din Europa işi pregăteşte...
Care sunt cele 5 familii mult mai puternice...
Descopera.ro
Fenomenul ALARMANT care ia amploare. RENUNŢĂ să mai facă sex. Ce aleg în schimb este mai PERICULOS Fenomenul ALARMANT care ia amploare. RENUNŢĂ...
ROLUL neştiut al clitorisului. Ce trebuie...
O TÂNĂRĂ a simţit că i se plimbă ceva...
Mediafax.ro
GÂNDURILE lui Cristoiu: Ghiţă are o casetă mult mai tare cu Kovesi. Dacă nu se potoleşte, o să o dea şi pe aia GÂNDURILE lui Cristoiu: Ghiţă are o casetă...
NASA se pregăteşte să facă CEVA care...
Întâlnirea cu Messi i-a DISTRUS viaţa....
Gandul.info
Pretext pentru a-i respinge candidatura sau SCENARIUL unei lansări spre alegerile prezidenţiale? Vezi de ce asaltul împotriva lui Kovesi este O OPERAŢIUNE bine calculată, în emisiunea GÂNDURILE LUI CRISTOIU #3 Pretext pentru a-i respinge candidatura...
Are UN VIBE NOU. E foarte tare! Vezi de...
POIANA ROTUNDĂ, vizitată de fanii paranormalului,...
ProSport.ro
Vladimir Putin, pus la pământ! Propaganda rusă nu a mai avut timp să muşamalizeze incidentul în care a fost implicat cel mai puternic om din lume Vladimir Putin, pus la pământ! Propaganda...
Soţia l-a distrus după ce i-a luat toţi...
E incredibil ce a păţit această vedetă...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Este cel mai SCUMP iPhone şi cel mai rapid? Rezultatele unor TESTE reale s-ar putea să te surprindă Este cel mai SCUMP iPhone şi cel mai rapid?...
Iată cum arată telefonul PLIABIL de la...
Primul telefon cu ecran complet, o SĂPTĂMÂNĂ...
ProMotor.ro
MARTORII din bord care anunţă DEZASTRUL. Orice şofer ar trebui să-i ştie MARTORII din bord care anunţă DEZASTRUL....
STRĂMOŞUL Daciei româneşti a primit...
Imagini cu Dacia Sandero acoperită cu folie...
ULTIMA ORĂ
Un poştaş se pregătea să livreze un colet când a văzut CEVA în copacul de lângă. A făcut o poză şi a pus-o pe internet. iar imaginea s-a VIRALIZAT masiv. Poţi vedea de ce fără să apelezi la ajutor?

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.