Daca tot va certati, faceti-o asa cum trebuie!

Certurile cu partenera de viata au si ele o arta a lor. Asa ca, pentru a va certa cum trebuie, trebuie sa tineti cont de anumite lucruri
  • Publicat:
Daca tot va certati, faceti-o asa cum trebuie!
Daca tot va certati, faceti-o asa cum trebuie!

Nu este intotdeauna usor sa traiesti in armonie cu partenerul tau. Certurile sunt inevitabile asa ca trebuie sa stii cum sa le eviti si cum sa le depasesti, fara a le transforma intr-o disputa de proportii. Daca vrei sa stii cum trebuie sa procedezi in situatii de acest gen, tine cont de sfaturile noastre!

1. Invata sa asculti
Ascultatul este una dintre cheile spre o cearta reusita. Chiar daca partenerul tau nu este tocmai corect si te raneste cu vorbele sale, incearca sa intelegi de ce iti vorbeste asa si ce vrea de fapt sa iti transmita ca mesaj. Pentru el poate ca exista ceva adevarat important ce  il doare. Asa ca invata sa il asculti pana la capat, chiar daca la final nu esti de acord cu el.

2. Mentine-ti un ton echilibrat
Partenerul tau s-a pus pe urlat? Ti-e greu si tie sa te controlezi, cu siguranta, insa este foarte important sa iti mentii calmul. Tipetele nu duc la nimic bun. Iar in timpul furtunii, nu vei obtine nici un beneficiu chiar daca iti expui cele mai convingatoare argumente. Incearca asadar sa iti mentii calmul si vorbeste catt se poate de i-n-c-e-t!

3. Fii exacta in reprosuri
Este absolut inutil sa ii reprosezi greselile pe care le-a facut in urma cu un an! Acest lucru nu face altceva decat sa inrautateasca situatia! Fii exacta, cere-i socoteala doar pentru ce ti-a gresit in momentul respectiv si nu generaliza lucrurile. Daca a uitat o data sa duca gunoiul, nu ii spune ca nu face niciodata nimic in casa. Nu de asta va certati acum. Mai lasati motive de discutie si pe data viitoare!

4. Incearca sa ajungi la un compromis
La sfarsitul unei dispute, este important ca nici unul dintre voi sa nu se simta nedreptatit. O cearta reusita este aceea care se termina fara ranchiuna si fara sentimentul de dezamagire. Este asadar primordial sa cadeti la o intelegere si sa gasiti o solutie care sa va multumeasca pe amandoi. Nu uita ca voi doi formati o echipa. Nu sunteti nicidecum rivali. Ar trebui deci sa fiti capabili sa va puneti de acord, nu-i asa?

5. Invata sa iti ceri scuze
Daca consideri ca ai facut o greseala sau ca ti-ai jignit partenerul, ai face bine sa iti ceri scuze. Acest mic gest cantareste greu pentru bunastarea cuplului. Este o dovada de inteligenta, de corectitudine dar si de maturitate. Inseamna ca nu esti egoista si ca stii sa iti recunosti greselile, iar asta este un lucru bun.

6. Aplaneaza conflictul cu complimente
Daca va petreceti prea mult timp certandu-va, o buna metoda de a va mai scapa de tensiuni este sa echilibrezi balanta cu ajutorul unor complimente. Asa ca, imediat dupa ce ai evocat o problema care te doare, nu uita sa exprimi si ceva mai pozitiv.

Este o modalitate de a-i arata celui de langa tine ca te deranjeaza un anumit lucru, dar asta nu inseamna ca totul merge prost. El va fi astfel mai motivat sa indrepte situatia creata.

7. Foloseste-te de umor
Nimeni si nimic nu te obliga sa intri in cercul vicios al reprosurilor si agresivitatii. In loc sa raspunzi unei critici tot cu o critica, joaca-te cu umorul. Fii inteligenta si insereaza din cand in cand o gluma, pentru ca cearta sa nu aiba un final tragic, ci sa se termine cu zambet. Pana la urma, pentru asta va bateti gura nu-i asa?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân