Contrastele se atrag

Regula potrivit careia contrastele se atrag este cat se poate de adevarata atunci cand este vorba de cautarea unui partener de viata, conform unui studiu
  • Publicat:
Contrastele se atrag
Contrastele se atrag

Regula potrivit careia contrastele se atrag este cat se poate de adevarata atunci cand este vorba de cautarea unui partener de viata, conform unui studiu brazilian care a descoperit ca oamenii isi aleg, instinctiv, parteneri ale caror harti genetice sunt di­ferite de ale lor.

Cercetarea a relevat fap­tul ca, in cazul cuplurilor casatorite, sec­ventele cromozomiale ale celor doi par­te­neri, responsabile cu functionarea sist­e­mu­lui imunitar, prezinta mai multe dife­rente genetice, comparativ cu perechile grupate in mod arbitrar de catre cerce­ta­tori.

Acest mecanism ar putea fi o stra­tegie care vizeaza evolutia speciei umane, pentru a asigura o reproducere sanatoasa, deoarece varietatea genetica este benefica pentru urmasi. Practic, subconstientul le dicteaza oamenilor ce partener sa aleaga pentru a avea copii sanatosi.

Cine sa fie mai sexy?

Britanicii care locuiesc in Franta considera ca francezii sunt mai sexy, mai svelti si mai eleganti, dar mai putin inteligenti si mai putin amuzanti decat ei, potrivit unui sondaj publicat de o revista anglofona cu sediul in Franta.

Circa 71% din cei 1.000 de britanici care au participat la sondaj considera ca fratuzoaicele sunt mai sexy decat englezoaicele, 56% le considera mai seducatoare, 66% cred ca ele sunt mai elegante, iar 92% spun ca femeile din Franta sunt mai svelte decat doamnele din Marea Britanie.

In ceea ce priveste barbatii francezi, 59% dintre britanicii chestionati ii considera mai sexy si mai eleganti.

Fericiti in cuplu, relaxati la munca

O viata de cuplu fericita si echilibrata reduce efectele stresului provocat de slujba asupra starii de sanatate generale, este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii suedezi pe 900 de persoane.

Femeile care au o relatie sentimentala dificila sunt mult mai predispuse angoasei, reactiilor fizice provocate de stres si insomniei, comparativ cu cele care se considera fericite in cuplu. In schimb, barbatii care isi descriu relatia ca „nici prea prea, nici foarte foarte” sunt cei mai predispusi la depresie si la crize de angoasa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Fa cunostinta cu dusmanii relatiei tale
Fa cunostinta cu dusmanii relatiei tale
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”