„Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”

Barbatii si femeile au pareri diferite despre anumite situatii prin care trec in timpul unei relatii.
„Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus”
no title

Nu stiu daca ma calific pentru statutul de femeie divortata, dar divortez… da… da… divortez! M-am hotarat! Barbatul meu n-a inteles nimic, vorbim limbi diferite, ne dorim lucruri diferite, suntem specii diferite, venim de pe planete diferite. Rabdarea mea s-a terminat. Nu pot sa cred ca, de buna voie si nesilita de nimeni, am acceptat sa ma marit. Mai mult decat atat, mi s-a parut telul suprem. Realizarea cea mare. Lozul castigator. Si nici n-a trecut asa mult timp de-atunci. Stati sa va povestesc:

Functionam atat de diferit: daca eu sunt nefericita in relatie, nu pot munci – sotul meu daca-i nefericit la munca, nu poate relationa. Cand este tensionat, bea bere si se „abandoneaza” in fata televizorului. Cand eu sunt down, mananc ciocolata si ma „abandonez” in shopping.

Va dati seama cat de mult se diminueaza sansele aplanarii unui conflict dupa o cearta obisnuita? Aceeasi zi din calendar traita in cadrul „cuplului lu’ peste prajit” – adica noi – familia fericita ce-ar trebui sa fim, o zi oarecare de altfel:

Jurnalul meu: 28 septembrie

„Sambata seara mi s-a parut cam ciudat. Fusesem la cumparaturi cu prietenele mele toata ziua si am crezut ca era suparat. L-am tot intrebat ce nu era in regula. Mi-a spus ca e ok. Pe seara, i-am spus ca il iubesc, el doar a zambit si a continuat sa frunzareasca ziarul. Nu imi pot explica comportamentul lui.

Nu inteleg de ce nu mi-a spus „si eu te iubesc”. Am simtit ca l-am pierdut, am stiut ca-i „groasa”. Parea atat de distant si absent. Trista si speriata, am hotarat sa merg sa ma culc. Dupa vreo 10 minute, a venit si el in pat si, spre surprinderea mea, a fost receptiv la mangaierile mele, si am facut dragoste, dar tot am simtit ca era distras si cu gandul in alta parte.

Nemaisuportand tensiunea, m-am hotarat sa il confrunt, dar el adormise deja. Asa ca am inceput sa plang si am plans pana am adormit si eu. Nu stiu ce sa ma fac. Sunt aproape sigura ca se gandeste la alta. Viata mea e un dezastru…”

Jurnalul lui: 28 septembrie
 
„Azi, Steaua a pierdut in deplasare… dar macar am facut sex.”

Credeti ca mai putem trai in astfel de conditii? Imi spune, cand e tandru, c-ar fi in stare pentru mine sa escaladeze Everestul, sa traverseze Sahara, sa-noate chiar pana la turci…  Eu tot ce vreau este sa-l am acasa.

Si ce-i mai rau e ca confunda (sic!) termenii (intr-o cacofonie naturala). Eu vreau sa fiu doar ascultata si-atat. El intelege ori ca-s doar futilitati, ori crede ca astept solutii. „Ascultata” domnul meu vreau sa fiu, nu „reparata”!!!
 

Pagina 1 din 2
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ... citește mai mult
Avantajele terapiei asistate de caluti
Avantajele terapiei asistate de caluti
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere