Vitamina care previne și tratează artrita. O găsești în migdale, avocado și semințe

Nicio schimbare a stilului de viață nu îți poate garanta că nu te vei confrunta cu artrita. Iată ce vitamină poate ajuta în acest sens.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Vitamina care previne și tratează artrita. O găsești în migdale, avocado și semințe
Foto: shutterstock

Nicio schimbare a stilului de viață nu îți poate garanta că nu te vei confrunta cu artrita, dar din fericire există anumite comportamente care pot reduce riscul de a te confrunta cu această afecțiune și de a reduce severitatea simptomelor. De exemplu, exerciții precum Tai Chi și alte forme de mișcare care se focusează pe articulații, pot reduce anumite tipuri de osteoartrite. De asemenea, reducerea consumului de alimente care contribuie la apariția simptomelor de artrită reumatoidă poate ajuta în acest sens. Noi studii sugerează că suplimentele cu vitamina E ajută la prevenirea și tratarea artritelor reumatoide.

Vitamina E restaurează bariera intestinală și îmbunătățește tractul gastrointestinal

Într-un studiu publicat la finalul lunii aprilie în European Journal of Clinical Nutrition, cercetătorii Spitalului Xi’an Honghui din Shaanxi, China, au căutat informații din diferite surse despre cum suplimentele cu vitamine sunt asociate acestei boli. Astfel au descoperit că suplimentele cu vitamina E aveau efecte pozitive asupra pacienților cu artrită reumatoidă și articulații umflate sau sensibile.

”Vitamina E are capacitatea să restaureze bariera intestinală și să îmbunătățească tractul gastrointestinal, asociate prevenției și tratamentului artritei reumatoide. Suplimentele cu vitamina E folosite cu regularitate ajută indivizii cu artrită reumatoidă să reducă disconfortul artricular, edemul, dar și să-și îmbunătățească calitatea vieții”, scriu autorii studiului.

Deși vitamina E are numeroase beneficii, se recomandă administrarea ei sub supraveghere medicală și mai ales la recomandarea medicului, ar asta pentru că vitamina E poate interacționa cu alte medicamente sau suplimente.

Artrita reumatoidă este o afecțiune autoimună care poate fi tratată cu ajutorul medicației și schimbărilor din stilul de viață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”