Pastile pe care să nu le iei niciodată seara! Te strică la stomac și nu te lasă să dormi

Există câteva vitamine pe care nu ar trebui niciodată să le iei seara. Iată care sunt acelea și când este indicat să le consumi.
  • Publicat:
Pastile pe care să nu le iei niciodată seara! Te strică la stomac și nu te lasă să dormi
Foto: shutterstock

Milioane de oameni iau zilnic vitamine pentru a-și menține sănătatea, dar nu toate vor avea un efect pozitiv dacă sunt luate la ora nepotrivită din zi, spun experții. Există câteva vitamine pe care nu ar trebui niciodată să le iei seara.

Vitamine pe care să nu le iei seara

Vitamina B

Vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 și B12 nu ar trebui luate niciodată seara, iar asta pentru că ele joacă un rol crucial în sistemul nervos, în special în producția de hormoni care acționează asupra creierului, precum serotonina și melatonina. Vitaminele B luate înainte de culcare pot activa sistemul nervos și creierul și astfel îți va fi greu să adormi sau te vei confrunta cu tulburări de somn. Ideal este să iei aceste vitamine dimineața, la micul dejun.

Multivitaminele

Multivitaminele se iau în prima parte a zilei, fie la micul dejun, fie la prânz. Ele conțin grăsimi solubile și vitamine precum vitamina D, E, A și K, care se absorb mai bine de către alimentele care conțin grăsimi. Ele oferă energie, motiv pentru care se administrează până în orele 14:00.

Vitamina D

Vitamina D și hormonii de somn au o relație inversă. Odată ce iei vitamina D seara, nu se mai produce melatonină.

Vitamina C

Vitamina C ar trebui luată după masă, niciodată pe stomacul gol. Administrată seara poate produce probleme de acid gastric și să te confrunți cu probleme de stomac.

Calciu

Calciul oprește sau încetinește producția naturală de magneziu. Magneziul te ajută să te relaxezi pe timpul nopții. Clinica Mayo explică faptul că suplimentele cu calciu pot interacționa cu anumite medicamente, inclusiv antibioticele și pastilele pentru hipertensiune. Întreabă-ți medicul când este ideal să le iei. Mai mult, calciul poate afecta modul în care organismul absoarbe fierul, zincul și magneziul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: