Suplimente pe care să nu le iei niciodată împreună

Iată o listă cu suplimente pe care să nu le iei niciodată împreună. Unele ingrediente pot avea efecte negative.
  • Publicat:

Suplimentele pot avea numeroase beneficii pentru sănătate, dar totodată, luate necorespunzător, pot afecta sănătatea. De exemplu, unele ingrediente pot avea efecte negative dacă intră în contact unele cu celelalte. Iată o listă cu suplimente pe care să nu le iei niciodată împreună.

Magneziu și calciu

Magneziul este un mineral necesar care ajută în mușchii și sistemul nervos să funcționeze corespunzător, ține glicemia sub control și reglează tensiunea. Se regăsește în alimente precum verdețuri, leguminoase, nuci, semințe și cereale integrale, dar este disponibil și sub diferite forme ca suplimente. Nivelul redus de magneziu a fost asociat bolilor cardiovasculare, diabetului și osteoporozei. Foarte rar se întâmplă ca o persoană să se confrunte cu deficit de magneziu, iar acest lucru se poate întâmpla:

  • când te confrunți cu alcoolism
  • ai o boală gastrointestinală sau ai suferit o intervenție care face organismul să nu absoarbă eficient nutrienții
  • ai diabet de tip 2
  • ești foarte în vârstă

Calciul este un alt mineral important pentru sănătatea oaselor. Se regăsește în alimente precum lapte, iaurt și brânză. Deficitul de calciu poate duce la reducerea densității osoase și osteoporoză.

Luate împreună, calciul și magneziul pot rezulta o reducere a absorbției de magneziu dacă doza de calciu este prea mare. Se recomandă ca persoanele cu deficit crescut de magneziu să ia suplimente cu calciu înainte de culcare, nu în timpul mesei, iar asa pentru a nu afecta în mod negativ modul în care este asimilat magneziul.

Vitamina C și cupru

Vitamina C ajută la producția de colagen, o proteină care ajută la vindecarea rănilor. Multe persoane iau suplimente cu vitamina C din multe motive, inclusiv pentru a lupta împotriva unei infecții, pentru a reduce durerea după o intervenție sau pentru hipotensiune.

Cuprul este și el un mineral implicat în producția de energie și ajută la crearea țesuturilor. Pacienții cu boli cardiovasculare iau suplimente cu cupru pentru a schimba nivelul lipidic din sânge și pentru a reduce riscul de boală aterosclerotică, dar și în boala Alzheimer.

Există studii care arată că o cantitate mai mare de 1,500mg de vitamina C poate reduce absorbția de cupru.

Fier și ceai verde

Fierul este un mineral esențial pentru celulele roșii din sânge care transferă oxigenul din plămâni spre țesuturi. Suplimentele cu fier sunt recomandate pentru pacienții care au deficit de fier (anemie), cancer și anumite boli gastrointestinale sau în sarcină.

Ceaiul verde a devenit extrem de popular în ultimii ani, iar asta pentru că îmbunătățește starea mentală de alertă, ameliorează simptomele digestive și durerile de cap și protejează împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Dacă bei ceai verde și iei suplimente cu fier, acesta poate reduce absorbția acestui mineral.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult