VITALITAS, locul unde seniorii se pot bucura de o viață lipsită de griji. Secretul longevității de calitate – serviciile ireproșabile de prevenție, tratament și îngrijire

  • Publicat:

Vă doriți ca părinții sau bunicii voștri să aibă parte de cele mai bune servicii de îngrijire, prevenție și tratament, astfel încât să se bucure de o bătrânețe fără griji?

În Snagov, la liziera pădurii, s-a deschis VITALITAS, primul Centru de Excelență pentru seniori care își propune să devină destinația premium preferată pentru vârstnicii care își doresc să trăiască din plin fiecare zi.

Întins pe o suprafață de peste 4 hectare, centrul deține un parc natural și două lacuri aflate integral la dispoziția beneficiarilor, care se pot plimba sau odihni pe o bancă din zonă atât cât le poftește inima.

Pentru seniorii cu boala Alzheimer și alte afecțiuni ale memoriei există o curte interioară special amenajată, în care pot ieși oricând își doresc, fără să existe teama unui episod de dificultate în orientare.

Toate facilitățile, sub același acoperiș

Proiectat și construit de la zero pentru a deservi nevoia de siguranță și confort a seniorilor, VITALITAS are ca deviză „Longevitate de calitate”.

Aici, seniorii au la dispoziție toate condițiile de care au nevoie pentru a obține cele două deziderate:

  • un trai cât mai bun și mai de durată, cu toate facilitățile la îndemână, într-un centru „no-step”, adică fără trepte în circuitul zilnic al rezidentului, astfel încât să nu fie necesară urcarea sau coborârea cu bastonul sau cu cadrul
  • îngrijirea medicală pentru care, în alte situații, ar trebui să călătorească în afara centrului, la o clinică medicală externă

În Centrul de Excelență VITALITAS toate facilitățile sunt sub același acoperiș. Clădirile complexului au fost gândite ca interconectate, tocmai ca să poată adresa necesități multiple: centru de zi pentru rezidenții activi, clădire dedicată seniorilor cu mobilitate redusă, etaj și curte interioară separate dedicate persoanelor cu boala Alzheimer și alte afecțiuni de memorie.

De asemenea, mobilarea camerelor și băilor aferente a fost expres concepută pentru a diminua riscul de cădere la rezidenții cu probleme locomotorii. Toate camerele și băile sunt dotate cu sisteme tip ,,nurse-call”, astfel încât aceștia pot apela personalul medical al Centrului ori de câte ori au nevoie.

Cine poate solicita serviciile VITALITAS

Rezidenții centrului beneficiază de servicii personalizate premium de îngrijire, recuperare (dacă este cazul) și viață independentă, în acord cu nevoile personale, dar și de servicii de relaxare și întreținere, pentru o viață lipsită de griji, exact așa cum merită fiecare părinte sau bunic care ne-a oferit din copilărie dragostea, grija și sprijinul pe drumul în care am ajuns astăzi adulți.

Centrul de Excelență găzduiește în prezent rezidenți independenți, semidependenți și dependenți, persoane cu afecțiuni neurodegenerative de diverse etiologii (Alzheimer, Parkinson, tulburări neurocognitive, tulburări vasculare mixte etc.), dar și persoane care au nevoie de recuperare medicală, cărora le este oferită rezidență continuă sau pentru perioade limitate.

Persoanele care suferă de boli neurologice beneficiază de un întreg etaj și o curte interioară, unde sunt îngrijite cu blândețe și se bucură în continuare de o viață de calitate, sub supravegherea personalului specializat, alături de alți rezidenți cu care pot socializa și participa la activități gândite special pentru ei.

Printre activitățile ocupaționale pentru beneficiari se numără: ergoterapia, art-terapia, meloterapia, ludoterapia, terapia prin dans, reabilitarea motrică etc.

De asemenea, Centrul dispune de:

  • restaurant și bucătărie proprie, dotată cu utilaje superperformante
  • camere de cazare premium, complet utilate, cu paturi medicale, mobilier, televizor, dotate cu băi special fabricate pentru persoanele vârstnice cu nevoi speciale
  • cafenea, magazin, salon de înfrumusețare
  • centru kinetoterapie, fizioterapie, hidroterapie, masaj, dotat la cele mai mari standarde.
  • adăpost antiatomic
  • spălătorie cu utilaje profesionale și flux de etichetare a hainelor beneficiarilor

Facilități în curs de implementare: salină, farmacie proprie, cabinet stomatologic dotat cu echipamente de radiologie dentară, capelă multiconfesională, centru medical cu 10 specialități medicale, atât pentru rezidenții centrului, cât și pentru publicul larg.

Echipă medicală multidisciplinară preocupată de statusul sănătății fizice și psihice

Sănătatea și starea de bine a rezidenților sunt vegheate de o echipă multidisciplinară de specialiști, printre aceștia numărându-se:

  • Mihaela Marinescu, Director Medical VITALITAS, medic specialist geriatrie și gerontologie
  • Cristina Mereuță, medic specialist geriatrie și gerontologie, cu experiență în evaluarea cognitivă pentru diagnosticarea și tratarea bolilor de memorie
  • Andrei Bichiș, medic specialist medicină fizică, recuperare medicală și balneologie, cu expertiză în evaluarea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor
  • Alexandru Ciobanu, absolvent al Facultății de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, cu specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială
  • Mihai Epure, absolvent de studii superioare cu masterat în domeniul kinetoterapiei în afecțiuni locomotorii

Medicul specialist geriatru și psihologul centrului, asistentele și infirmierele sunt persoane-cheie ale echipei de îngrijire medicală, alături de personalul de sprijin.

Faptul că starea de sănătate a rezidenților este monitorizată zilnic, permițând anticiparea eventualelor probleme, oferă siguranță și încredere. Medicii din clinica medicală internă sunt la dispoziția rezidenților și pot trata sau identifica diverse afecțiuni în fază incipientă.

Pentru seniori, implicarea în activități socio-cultural-cognitive este foarte importantă. Aceste activități mențin un psihic sănătos, oferă un scop, contribuie la trăirea unor experiențe noi, dezvoltă latura creativă, întrețin socializarea. Atelierele creative și de stimulare a memoriei sunt susținute de către psihoterapeuți specializați în lucrul cu persoanele vârstnice.

Recuperare medicală la cele mai înalte standarde

Longevitatea de calitate asigurată de serviciile de prevenție și tratament este completată cu activitățile de recuperare medicală din cadrul centrului.

Rezidenții centrului beneficiază de:

  • o sală de kinetoterapie dotată cu cele mai moderne și performante echipamente. Personalul este superspecializat atât în proceduri pentru tratarea afecțiunilor des întâlnite la seniori, cât și pentru tratamentul afecțiunilor survenite în urma unor complicații medicale, precum AVC sau accidentări.
  • cele mai noi echipamente specifice de fizioterapie – prin experiența medicilor specializați în recuperare medicală, rezidenții au posibilitatea de a se recupera după afecțiuni complexe
  • piscină pentru aquaterapie rezidenții se pot bucura de un bazin de reeducare neuromotorie, cu apă caldă și rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități

Specialiștii centrului de recuperare medicală efectuează proceduri terapeutice precum: electroterapie, terapie cu laser, magnetoterapie, ultrasunete, T-Care, Shockwave, linetoterapie individuală și de grup, aquaterapie cu echipamente speciale, masaj terapeutic.

Pentru ofertă de preț individualizată, completați formularul de pe site sau sunați la 021.9012 și un consultant vă va răspunde în cel mai scurt timp. Multă sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”