Vei naște gemeni? Vezi dacă este recomandată nașterea naturală și la câte săptămâni

Sarcina gemelară necesită consulturi de specialitate mai dese.
  • Publicat:
Vei naște gemeni? Vezi dacă este recomandată nașterea naturală și la câte săptămâni
Nașterea naturală - este recomandată și în cazul gemenilor? Foto: Pexels.com

Sarcina multiplă este o bucurie dublă. Dar și o provocare dublă. Probabil, viitoarele mame își fac griji duble când află vestea sarcinii gemelare. Aproximativ 1 din 100 de sarcini din România este multiplă sau sarcină gemelară. Cine este oare mai predispusă la sarcină gemelară? Ce alimentație trebuie să aibă mama de copii gemeni? Se pot naște oare gemenii pe cale vaginală? Când este momentul în care gemenii se pot naște?

 

În popor se vorbește că pot face gemeni cei care au deja gemeni în familie. Iată ce spun însă medicii la factorii care influențează tipul de sarcină. ”Factorii care favorizează apariția sarcinilor multiple nu sunt în totalitate cunoscuți, însă incidența mai crescută apare în cazuri precum: ereditatea pe linie maternă, vârsta maternă avansată (modificările hormonale determină eliberarea mai multor ovule în același timp), un număr mai mare de sarcini anterioare, procedurile de reproducere asistată” explică dr. Ana Maria Vayna, medic primar obstetrică ginecologie, specialist în medicină materno-fetală.

Se poate naște natural și în cazul gemenilor?

O altă întrebare arzătoare pe care o au viitoarele mame de gemeni este despre tipul de naștere recomandat: naștere vaginală sau naștere prin cezariană? Multe gravide cred că în cazul gemenilor nașterea prin cezariană este singura modalitate de a aduce pe lume copilașii. ”Sarcina gemelară nu este o contraindicație absolută pentru nașterea naturală. Se poate naște pe cale vaginală, dar acest lucru depnde de mai mulți factori (de ex. Poziția copiilor, existența complicațiilor specifice).  Decizia se ia la momentul nașterii” a mai precizat medicul ginecolog.

Gemenii la câte săptămâni este recomandată nașterea?

De asemenea, o altă întrebare este la câte luni se nasc de obicei gemenii? Gemenii identici fară complicații se nasc între 36-37 săptamâni, iar cei non identici, fară complicații, între 37-38. ”După această vârstă crește riscul de deces fetal intrauterin” a completat dr. Ana Maria Vayna, medic primar obstetrică ginecologie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân