5 lucruri pe care nu le mai poți face odată ce ai rămas însărcinată

  • Publicat:
5 lucruri pe care nu le mai poți face odată ce ai rămas însărcinată
Sursa foto: shutterstock

Sarcina este un eveniment care aduce cu sine o sumedenie de schimbări, cu precădere cele corporale. Aceste schimbări vin „la pachet” cu o serie de lucruri pe care va trebui să le eviți. Unele chiar s-ar putea să te surprindă! 

5 lucruri pe care nu le vei mai putea face în sarcină

Spune adio consumului de alcool

Orice conținut de alcool introdus în organism va ajunge mai degrabă la făt, decât în sângele mamei, căci organismul fătului este mai pregătit să metabolizeze. Nici ocazional nu este indicat consumul de alcool.

Alcoolul produce leziuni și tulburări grave, în special în funcțiile țesutului nervos. De asemenea, este un factor de risc major și pentru producerea unui avort spontan sau a nașterii premature.

Citește și: Ce riști dacă bei alcool în timpul sarcinii. 10 pericole din sarcină despre care e bine să știi

Un mare NU pentru tratamentele și procedurile de înfrumusețare

Orice femeie își dorește să arate bine chiar și-n sarcină, însă nu toate tratamentele de înfrumusețare sunt și permise în acea perioadă. Așadar, un mare NU pentru peelingurile chimice, pentru electrostimulare, pentru masajele cu pietre fierbinți sau pentru saună.

Albirea dinților va putea aștepta și ea

Strălucirea dinților tăi va trebui să aștepte până la sosirea pe lume a bebelușului tău. Procedurile profesionale de albire precum și produsele folosite în vederea albirii nu sunt deloc recomandate în timpul sarcinii din cauza substanțelor chimice folosite.

Citește și: Inflamațiile gingiilor în sarcină pot afecta inclusiv sănătatea fătului. Cum pot fi prevenite problemele dentare în timpul sarcinii

Tatuajele vor fi strict interzise

Chiar dacă vei fi tentată să marchezi evenimentul atât de așteptat din viața ta, precum venirea pe lume a bebelușului tău, oprește-te chiar acum. Sau amână realizarea acestuia după ce vei naște. Un risc major ar fi acela că poți contracta grave infecții prin folosirea acelor folosite în procesul de tatuare.

Efortul va trebui lăsat pentru perioada de după recuperare

Chiar dacă mișcarea este recomandată pe tot parcursul sarcinii, antrenamentele riguroase nu sunt! Abdomenele sau ridicările de pildă pot provoca diastază abdominală, adică o separare a mușchilor drepți abdominali. Atenție, așadar!

Citește și: Cum să te pregătești pentru o sarcină sănătoasă: 5 lucruri pe care să le faci înainte de a rămâne însărcinată

Surse: HealthLine, Health Hub, Very Well Family

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân