Un bărbat din Marea Britanie are o hernie gigant în abdomen, dar nu poate fi operat!

Un bărbat în vârstă de 45 de ani din Marea Britanie are o hernie gigant în abdoment, însă medicii l-au pus pe o listă de așteptare pentru operația care îi poate salva viața.
  • Publicat:

Paul Milham, în vârstă de 45 de ani, din Hemel Hempstead, Hertfordshire, așteaptă de aproape doi ani pentru o operație pentru o hernie masivă, care îl face să arate ca și cum ar fi însărcinat.

Hernia i-a acaparat abdomenul

Hernia de 17.5cm, aproape de dimensiunea unei mingi de bowling, i-a schimbat complet viața.

Deși este disperat să scape de durerea pricinuită de hernie, medicii NHS (serviciul național de sănătate din Marea Britanie) l-au plasat pe o listă de așteptare de 86 de săptămâni pentru o operație care să-l scape de formațiunea care s-a dezvoltat rapid în corpul său.

Pentru a avea acces mai repede la respectiva operație, Milham susține că ar trebui să plătească aproximativ 50.000 de lire sterline la o clinică privată.

„Mă simt foarte trist și furios din cauza acestui lucru,” a spus el. „Lucrez mai multe ore decât oricând pentru a încerca să strâng banii. Știu că oamenii fac tot posibilul, dar aceasta este viața mea. Trebuie să ajung pe masa de operație cât mai curând posibil pentru a-mi salva viața.”

Intervenția pentru hernie trebuie făcută rapid

Milham a observat hernia în iunie anul trecut, inițial fiind de dimensiuni mici, dar a crescut „din ce în ce mai mare” în timp. Aceasta a apărut două luni după o intervenție chirurgicală de urgență la intestin pentru a trata o altă afecțiune preexistentă.

După intervenția chirurgicală inițială, el a fost externat după ce i s-a montat un sac de colostomie. Apoi a revenit la spital în ziua următoare din cauza unei infecții. Milham spune că medicii NHS nu cred că hernia este „periculoasă pentru viață”.

Totuși, un medic chirurg dintr-un spital privat l-a atenționat că este la un pas de un dezastru, dacă hernia nu va fi înlăturată în viitorul apropiat. Deoarece hernia continuă să crească, Milham se teme că, dacă este lăsată mult timp, atunci operația nu va mai putea corecta complet problema cu care se confruntă.

„Așa că le-am cerut ca operația să aibă loc mai devreme. Am scris chirurgului, departamentului de plângeri, departamentului CEO și nu am ajuns nicăieri. M-am dus pentru o consultație privată și mi s-a spus că hernia este acum atât de mare încât este la limitele superioare a ceea ce este posibil de reparat, ceea ce, pentru mine, sugerează că dacă nu repar asta acum, atunci rămân cu această minge de bowling pentru totdeauna. Chirurgul a spus că situația mea, deși gravă, nu este periculoasă pentru viață. Oamenii ca mine așteaptă doar să apară un loc pentru operație.”, a mai spus bărbatul.

Sursa:

https://www.dailymail.co.uk/health/article-13348815/man-not-pregnant-HERNIA-awaiting-surgery.html

Sursă foto: Paul Milham Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan