Simptomul tăcut dat de cancerul de col uterin care apare la spate + alte 8 simptome îngrijorătoare

Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, dar dacă este depistat în fază incipientă el poate fi vindecat.
  • Publicat:
Simptomul tăcut dat de cancerul de col uterin care apare la spate + alte 8 simptome îngrijorătoare
Foto: shutterstock

Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai agresive tipuri de cancer, dar dacă este depistat în fază incipientă el poate fi vindecat.

Depistat și tratat la timp, în stadiul 1, oferă 91% șanse de supraviețuire, însă diagnosticat în stadiul 4, există doar 5% șanse de supraviețuire pentru încă cinci ani sau mai mult.

Cancerul de col uterin: simptome îngrijorătoare

Din acest motiv este crucial să știi ce schimbări apar în corpul tău și să mergi să te testezi cât mai repede posibil. Potrivit Jo’s Cervical Cancer Trust, aproximativ 3000 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, anual, doar în Marea Britanie. Această boală este cel mai des întâlnită la femeile de 35 de ani și sub 35 de ani. Unul dintre simptomele semnalate de NHS este durerea de lombar. Printre simptome mai amintim și:

  1. ciclu menstrual abundent
  2. schimbări ale secreției vaginale
  3. sângerări vaginale neobișnuite
  4. sângerări între menstruații
  5. sângerări după sex sau în timpul sexului
  6. sângerări după menopauză
  7. dureri în timpul sexului
  8. dureri pelvine

Cu toate astea, durerea de lombar nu este un semn care să definească această afecțiune, dar ar putea fi un posibil indicator și trebuie investigat de specialist. De cele mai multe ori, boala este cauzată de infecții persistente cu HPV, virus care poate fi transmis în urma contactului sexual.

Detectarea acestor celule și îndepărtarea lor poate preveni cancerul de col uterin. Potrivit Cancer Research UK, testarea pentru cancerul de col uterin poate salva anual aproximativ 2000 de vieți.

HPV a fost asociat de-a lungul timpului și cu cancerul de gât, numit orofaringian. Multe dintre pacientele cu HPV sunt asimptomatice, dar uneori se pot confrunta cu mici noduli în sau în jurul vaginului sau anusului.

Majoritatea infecțiilor cu HPV pot fi tratate complet. Pentru a te proteja de infecția cu HPV trebuie să folosești prezervativul pentru a te proteja de infecțiile cu transmitere sexuală. De asemenea, vaccinul îți oferă și el protecție.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân