Simptomul tăcut care semnalează cancerul de tiroidă. Îl depistezi când mergi la baie

Cancerul de tiroidă poate afecta numeroase persoane, iar unul dintre simptomele pe care această boală le dă trece neobservat.
  • Publicat:
Simptomul tăcut care semnalează cancerul de tiroidă. Îl depistezi când mergi la baie
Foto: envato

Cancerul de tiroidă poate afecta numeroase persoane, iar unul dintre simptomele pe care această boală le dă trece neobservat. Anual sunt diagnosticați mii se pacienți cu cancer de tiroidă, iar depistarea timpurie a acestui tip de cancer poate fi destul de dificilă pentru că semnele și simptomele sunt greu de deosebit.

Potrivit NHS, unul dintre simptomele cancerului de tiroidă poate fi diareea. Atunci când faci mai multe drumuri la toaletă decât de obicei putem vorbi de creșterea hormonului calcitonină, un simptom tăcut al cancerului de tiroidă. Asta pentru că o tiroidă hiperactivă accelerează sistemele din organism, inclusiv digestia.

Dacă există semne care te îngrijorează, nu ezita să faci o vizită la cabinetul medicului pentru tratament sau prescripție medicală. Potrivit NHS, alte simptome date de cancerul de tiroidă sunt:

  • un nodul în partea inferioară a gâtului (se simte tare, crește încet și nu prezintă dureri)
  • vocea răgușită
  • durerea în gât
  • dificultatea de a respira sau înghiți
  • durere în partea din față a gâtului sau senzația că ceva îți presează gâtul

Alte semne sunt:

  • roșeața feței
  • tuse
  • slăbire

Glanda tiroidă se regăsește la baza gâtului, în față. Această glandă în formă de fluture produce și elimină hormoni care reglează pulsul, tensiunea arterială, temperatura corpului și greutatea.

Aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate cu cancer de tiroidă trăiesc încă cinci ani, pe când altele trăiesc o viață normală. Bineînțeles, contează extrem de mult tipul de cancer de tiroidă, pentru că unele tipuri pot fi mai severe față de altele.

O tiroidă hipoactivă este tratată zilnic cu tablete de substituție hormonală care pot crește nivelul de tiroxină. În cazul unei tiroide hiperactive se folosesc medicamente care opresc producția acestor hormoni tiroidieni în cantități mari.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”