5 sfaturi pentru diabetici

Mai mulți medici și cadre medicale din SUA au oferit sfaturi pentru diabetici.
  • Publicat:
5 sfaturi pentru diabetici
Sursa foto: Shutterstock

Diabetul este o boală cu care se confruntă din ce în ce mai multe persoane. Dacă și tu ai fost diagnosticat cu diabet sau ai în preajmă pe cineva care suferă de această boală, este important să știi toate aceste lucruri: fii puternic, luptă, bucură-te de viață și informează-te corect!

Iată câteva sfaturi pentru diabetici oferite de cadre medicale de specialitate din SUA despre diabet!

Sfaturi pentru diabetici: evitați stresul!

Hormonii stresului, cum ar fi adrenalina, pot crește nivelul glucozei. La rândul său, stresul poate împiedica activitățile de auto-îngrijire, cum ar fi alimentația sănătoasă și exercițiile fizice.

Este important să vă luați timp în fiecare zi pentru a reduce stresul, formând strategii precum exercițiile de respirație, meditația, mindfulness, rugăciunea, scrisul, timpul petrecut cu familia sau prietenii, muzica, yoga sau alte activități care vă aduc liniște sufletească.

– Kellie Rodriguez, asistentă medicală și președinte al Asociației Specialiștilor în Îngrijirea și Educația diabetului

Sfaturi pentru diabetici: învățați să consumați legume zilnic

Încercați o varietate de legume și învățați să le gătiți astfel încât să aibă un gust bun. Legumele vă ajută să tratați constipația, să vă reduceți riscul de cancer de colon și sunt surse minunate de sănătate!

Consumați-le alături de proteine la micul dejun. Corpul nostru este cel mai rezistent la insulină dimineața, iar alegerile cu conținut ridicat de carbohidrați, cum ar fi sucul și pâinea prăjită, nu fac decât să provoace glicemia.

– Anne Peters, doctor, profesor de medicină la Școala de Medicină Keck și director al Programelor Clinice de Diabet din SUA

Cultivați-vă fericirea în fiecare zi

Toată lumea vorbește despre ce presupune boala, mănâncă bine și verifică glicemia constant – ceea ce este extrem de important. Dar mai important este să vă distrați, să râdeți și să fiți cu oamenii sau animalele de companie pe care le iubiți.

Cu cât vă distrați mai mult și vă bucurați de viață, cu atât vă va fi mai ușor să vă îngrijiți și de sănătatea voastră.

– John B. Buse, doctor, șef al Diviziei de Endocrinologie și director al Centrului pentru Diabet de la Universitatea din Carolina de Nord

Scăpați de rușine

Rușinea și sentimentul stingher mă făceau să amân sau să omit chiar injecțiile în public. Au trecut ani de zile până când am reuși să mă simt confortabil în a le spune oamenilor că am diabet, dar acest lucru a fost eliberator. Nu v-ați cauzat diabetul și meritați să vă tratați starea în public așa cum o faceți și în privat.

– Phyllisa Deroze, avocat, pacientă cu diabet, blogger la diagnostosednotdefeated.com și fondatoare a Black Diabetic Info

Informația este putere

Puteți face multe pentru a preveni problemele legate de diabet. De exemplu, pierderea vederii este acum în mare măsură prevenită – pur și simplu aveți grijă să mergeți la un control ocular anual.

Oamenii tind să amâne astfel de controale, deoarece nu au simptome sau nu simt că au nevoie de o prescripție nouă. Cunoașterea este putere și aveți suficiente resurse în zillele noastre pentru a vă ajuta să vă informați corect.

– Robert A. Gabbay, doctor, Directorul Asociației Americane pentru Diabet

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Ai un minut să vorbim despre sănătate?
Ai un minut să vorbim despre sănătate?
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân