Semnele unei tiroide bolnave care se simt la picioare. Boli grave pe care le descoperi uitându-te la picioare

Află că de la aspectul degetului mare, până la picioare reci în permanență, poți afla ușor bolile de care suferi, de la ulcere, până la boli de pancreas. Iată câteva boli grave pe care le descoperi uitându-te la picioare.
  • Publicat:
Semnele unei tiroide bolnave care se simt la picioare. Boli grave pe care le descoperi uitându-te la picioare
Foto: shutterstock

Știai că picioarele tale pot spune multe despre sănătatea ta? Află că de la aspectul degetului mare, până la picioare reci în permanență, poți afla ușor bolile de care suferi, de la ulcere, până la boli de pancreas. Iată câteva boli grave pe care le descoperi uitându-te la picioare.

Boli de inimă

S-ar putea să crezi că picioarele cu păr sunt mai frecvent întâlnite la bărbați, dar femeile au, de asemenea, păr fin la degete. Dacă observi că părul de pe picioarele tale a dispărut, acesta ar putea fi un semn al bolii arteriale periferice, scrie American College of Foot and Ankle Surgeons.

Aceasta este restricționarea fluxului sangvin în arterele piciorului și poate semnala o boală arterială mai extinsă, care poate provoca boli cardiovasculare. Alte simptome ale acestei afecțiuni includ o senzație rece la nivelul picioarelor sau gambelor, amorțeală în picioare, crampe dureroase în șolduri sau picioare și piele lucioasă.

Diabet

Dacă observi o rană pe talpa piciorului care nu se vindecă, aceasta ar putea indica diabetul. Diabetul este o afecțiune care determină creșterea nivelului de zahăr din sângele unei persoane.

Una dintre complicații este neuropatia, unde nervii devin afectați și pacientul începe să își piardă senzația, în mod tipic, în picioare.

Un studiu american sugerează că până la 5% dintre persoanele cu această afecțiune vor dezvolta ulcere la nivelul picioarelor. Și pentru că acestea se pot infecta ușor, 1% dintre cei cu astfel de răni ajung să fie nevoiți să facă o amputație.

Alte simptome ale diabetului includ urinarea frecventă, senzație constantă de sete, oboseală, vedere încețoșată și pierdere în greutate fără a încerca.

Hipotiroidism

Picioarele reci în permanență ar putea fi un semn al unei afecțiuni tiroidiene numite hipotiroidism. Aceasta apare atunci când tiroida nu produce suficienți hormoni, scrie NHS.

Astfel, poate determina încetinirea multor funcții ale corpului și modificarea modului în care acesta procesează grăsimile. Din cauza acestor schimbări, problemele tiroidiene pot duce la un nivel ridicat de colesterol și înfundarea arterelor, dar totodată ar putea duce la probleme serioase legate de inimă, cum ar fi angina sau atacul de cord.

Simptomele comune ale hipotiroidismului includ oboseală, creștere în greutate, constipație, depresie și crampe musculare.

Infecție fungică

Dacă unghiile tale de la picioare încep să arate puțin galbene și groase, ai putea avea „picior de atlet”. Este o infecție comună a pielii picioarelor, în special între degete.

Purtarea unei perechi strânse de încălțăminte care nu permite picioarelor să respire, cum ar fi bocancii de lucru, poate determina transpirația excesivă a picioarelor, crescând riscul de infecții fungice.

Gută

Degetele mari sunt, prin definiție, mari. Dar dacă degetul mare arată în mod deosebit de mare și a fost așa pentru o perioadă îndelungată, ai putea suferi de o formă de artrită numită gută.

Aceasta poate provoca atacuri bruște de durere severă și inflamare. Netratată, guta poate duce la formarea de pietre la rinichi și leziuni permanente ale articulațiilor.

Anemie

Dacă unghiile de la picioare par puțin înfundate sau în formă de lingură (capetele vor fi îndreptate în sus), acest lucru indică anemia, conform unui raport din The Permanente Journal.

Anemia este declanșată de lipsa de fier, adesea cauzată de pierderile de sânge sau chiar o sarcină. Fierul este utilizat de organism pentru a produce celule roșii de sânge, care ajută la stocarea și transportul oxigenului în sânge.

Alte posibile simptome ale anemiei includ oboseală, slăbiciune, dificultăți de respirație și piele palidă sau gălbuie, ceea ce poate fi mai evident pe pielea albă decât pe cea măslinie sau închisă la culoare.

Surse:

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
3 soluții naturale pentru mătreață
3 soluții naturale pentru mătreață
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân