Remedii naturale pentru durere: tot ce trebuie să știi despre ele

  • Publicat:
Remedii naturale pentru durere: tot ce trebuie să știi despre ele

Chiar dacă medicamentele pentru gestionarea durerii sunt o soluție bună de cele mai multe ori, trebuie să știi că există și metode naturale la care poți apela. 

Mai multe abordări alternative susțin sănătatea generală – de la alegerea alimentelor care reduc inflamația la selectarea suplimentelor, plantelor medicinale și terapiilor care aduc alinare și abordează cauzele subiacente ale durerii. 

Alimentele integrale, plantele medicinale și suplimentele sunt o sursă bună de enzime naturale, compuși antiinflamatori și antioxidanți care pot reduce inflamația și te pot ajuta să faci față durerii, în timp ce te ajută să te alimentezi cu substanțe nutritive sănătoase.

În multe cazuri, oamenii folosesc o combinație de suplimente, terapii și practici de control al minții pentru a găsi alinare pentru durere. Ideal ar fi ca obiectivul tău să fie să găsești o abordare a durerii care să amelioreze disconfortul, să abordeze cauzele sale fundamentale și să promoveze sănătatea.

Iată câteva dintre acestea:

Elimină zahărul rafinat

Poți controla inflamația, îmbunătăți circulația și reduce durerea prin alegeri inteligente de dietă. Pentru a reduce durerea cronică și a susține flexibilitatea, evită alimentele inflamatorii precum zahărul rafinat și cerealele, alimentele prăjite și lactatele. Alege alimente integrale bogate în nutrienți, grăsimi sănătoase și fructe și legume colorate.

Găsește suplimentul potrivit

Să găsești suplimentul care îți asigură vitaminele și mineralele de care ai nevoie poate fi o misiune complicată. Ai nevoie de unele care să folosească ingrediente de calitate pentru a-ți hrăni complet organismul. Găsește-le pe cele care să folosească știința combinată cu natura pentru a oferi produse sănătoase care să susțină o viață mai vibrantă. Întreabă-ți medicul ce îți recomandă, pentru a simplifica acest proces.

Adaugă un strop de meditație

Meditația este o altă modalitate de a ajuta la reducerea durerii cronice. Unul dintre multele beneficii ale meditației este reducerea hormonilor de „luptă sau fugă” precum cortizolul. Cortizolul în exces crește inflamația și îmbunătățește percepția noastră asupra durerii – deci orice poți face pentru a reduce acest răspuns este benefic.

Îmbunătățește-ți aportul de magneziu

Deficiența de magneziu poate cauza hipersensibilitate la durere. Acest mineral vital blochează receptorii glutamatului din creier care pot provoca hipersensibilitate. Adaugă în dietă alimente bogate în magneziu precum legumele cu frunze verzi, caisele uscate, avocado, orez brun, migdale, nuci de caju și banane.

Ia o doză de soare

Mai multe studii demonstrează o legătură între nivelurile scăzute de vitamina D și durerea cronică. Un studiu a arătat că persoanele care au deficiențe de vitamina D au nevoie de aproape de două ori mai multe medicamente pentru a controla durerea decât persoanele cu suficientă vitamina D.

Încearcă masajul cu ulei de mușețel

Masarea articulațiilor dureroase cu ulei de mușețel topic poate reduce semnificativ nevoia de analgezice. Mușețelul conține terpenoide și flavonoide – compuși chimici naturali cu proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și analgezice.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: Cum să ameliorezi durerile menstruale: 9 remedii naturale care chiar funcționează

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc