Cancerul care se manifestă prin păr în zona intimă care crește excesiv

Părul din zona intimă crește în exces? De vină pot fi aceste medicamente sau chiar un anumit tip de cancer. Un medic ginecolog dezvăluie câteva lucruri interesante legate de aspectul părului pubian.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cancerul care se manifestă prin păr în zona intimă care crește excesiv
Foto: Shutterstock

Știai că părul din zona intimă se răreşte la menopauză și îşi urmează cursul firesc, cel al îmbătrânirii, adică… albește? Sau că atunci când te îngraşi e posibil să îţi crească mai mult păr pubian? Există și situații când părul din zona intimă crescut în exces poate fi o consecință a anumitor medicamente sau afecțiuni.

Părul din zona intimă în exces semnalează o dereglare hormonală

Hormonii pot fi aliaţi şi duşmani în acelaşi timp. Atunci când se încadează în limitele normale, ei reglează toate funcţiile din organism, începând cu sistemul imunitar până la starea emoţională.

Pe de altă parte, un dezechilibru hormonal apărut ca urmare a luării în greutate sau a oboselii poate duce la creşterea excesivă a părului pubian.

Aşadar, dacă ai o greutate corporală prea mare şi observi că părul din zona intimă este abundent, n-ar strica să faci o vizită medicului ginecolog sau endocrinolog, pentru a-ţi verifica nivelul hormonilor.

„Mai există o cauză a părului pubian în exces, pe care ar trebui să o iei în calcul: cancerul ovarian, care poate duce la un exces de testosteron”, spune medicul ginecolog Cheryl Iglesia.

Medicamente care duc la creșterea excesivă a părului pubian

De asemenea, părul în exces în zona intimă poate fi cauzat şi de anumite medicamente, precum şi de sindromul ovarului polichistic

Spre exemplu, dintre medicamentele care pot favoriza hirsutismul, adică părul pubian în exces, se numără: glucocorticoizi, testosteron, ciclosporina, minoxidil, danazol, fenitoina.

Dacă îţi creşte păr şi în alte zone neobişnuite, cum ar fi pe bărbie, pe sâni sau pe obraji, şi apare acneea, iar părul de pe cap este din ce în ce mai subţire şi îţi cade abundent, plus că vocea ta e mai groasă, e clar că ceva este în neregulă, mergi la medic!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”