Partea corpului pe care să o masezi pentru mai multă energie. E un truc mai bun decât cafeaua!

Iată câteva sfaturi ușoare care să te ajute să ai mai multă energie fără băuturi energizante și fără să stai treaz noaptea.
  • Publicat:
Partea corpului pe care să o masezi pentru mai multă energie. E un truc mai bun decât cafeaua!
Partea corpului pe care să o masezi pentru mai multă energie. E un truc mai bun decât cafeaua!

Cu siguranță crezi că doar băuturile energizante sau cafeaua te ajută să-ți ții ochii deschiși. Dar noi cercetări sugerează că ele îți afectează somnul. Un studiu arată că tinerii între 18 și 35 de ani care le consumă zilnic dorm cu aproximativ 30 de minute mai puțin decât cei care le beau ocazional sau deloc. Cu cât o persoană bea mai mult, cu atât mai puține ore de somn are. Iată câteva sfaturi ușoare care să te ajute să ai mai multă energie fără băuturi energizante și fără să stai treaz noaptea.

Aprinde o lumânare cu scorțișoară pentru mai multă energie

Cine ar fi crezut că lumânările parfumate sunt atât de utile? Mai mult decât un instrument care să-ți îmbunătățească starea, aroma de scorțișoară se crede că te face să te simți mai motivat și energizat. Dacă scorțișoara nu este pe gustul tău, încearcă ulei esențial de mentă sau bea un ceai de mentă.

Prospețimea mentolată este suficientă pentru a-ți oferi un impuls pe termen scurt creierului.

Fără cafea înainte de ora 10:30

Cei mai mulți dintre noi ajungem la ibric/filtru/aparatul de cafea imediat ce ne trezim. Dar amână acest gest câteva ore și s-ar putea să simți un beneficiu mai mare. Studiile susțin că nivelurile noastre de cortizol, cunoscut și sub numele de hormonul stresului, sunt cele mai ridicate între orele 8 și 9 dimineața.

Savurarea latte-ului tău preferat la ora 10:30 oferă timp cortizolului să se stabilizeze, iar impulsul de energie pe care îl obții din cafea va avea un efect mai bun.

Vrei mai multă energie? Poartă roșu

Culoarea roșie este de obicei asociată cu pericolul (gândește-te la toate semnele de avertizare și la semafoarele roșii), dar nu totul aduce vești proaste. Oamenii de știință susțin că atunci când vedem această culoare, mușchii noștri primesc un impuls și reacțiile noastre devin mai rapide și mai intense. S-ar putea să fie doar un efect de scurtă durată asupra nivelurilor noastre de energie, dar fiecare mic ajutor contează!

Uită-te la o emisiune amuzantă 

Când participanților la un studiu american li s-au arătat clipuri comice de 12 minute, au raportat că se simt mai puțin tensionați și mai energizați în comparație cu momentul în care au urmărit clipuri neamuzante. Acum ai o scuză să vezi Friends pentru a nu știu câta oară…

Schimbă mâinile pentru a face anumite sarcini

Ai încercat vreodată să te speli pe dinți cu cealaltă mână? Este o provocare, dar creierul tău te va recompensa. Oamenii de știință susțin că poți păcăli creierul să elibereze dopamină, hormonul fericirii care te face alert, pur și simplu încercând ceva nou. Bea-ți cafeaua cu cealaltă mână și simte-te revigorat.

Masează-ți urechile 

Urechile noastre nu sunt doar pentru auz. Conform specialiștilor, urechile sunt pline de puncte de presiune care stimulează circulația sângelui și amână nevoia de a dormi. Folosește indexul și degetul mare, freacă ușor înainte și înapoi pe marginea fiecărei urechi. Mișcarea de frecare trezește terminațiile nervoase și aduce un flux crescut de sânge în cap, făcându-te să te simți mai alert.

Foto: envato

Surse:

https://www.thesun.co.uk/health/28445362/six-hacks-energy-boost-health/

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc