Pandemia nu trebuie să te împiedice să ai grijă de sănătatea ta

  • Publicat:
Pandemia nu trebuie să te împiedice să ai grijă de sănătatea ta
Sursa foto: Shutterstock

Pandemia de coronavirus ne-a schimbat complet rutina și ne-a determinat să fim mai atenți la sănătatea noastră. Chiar dacă amenințarea este în continuare prezentă, oamenii s-au adaptat și au învățat lecții prețioase în această perioadă.

Suntem mai vigilenți în ceea ce privește igiena mâinilor, încercăm să mâncăm mai sănătos, să facem mai multă mișcare. În același timp, sănătatea psihică este în centrul atenției: citim mai mult, acordăm mai multă atenție copiilor, învățăm să ne deconectăm de la tumultul zilnic prin meditație și alte tehnici de relaxare.

Însă nu trebuie să neglijăm semnele care pot indica o eventuală problemă de sănătate. O durere de cap care nu trece în câteva zile, tusea sau febra copilului care persistă, un tratament care pare să nu mai funcționeze, posibile simptome ale infecției cu noul coronavirus, toate acestea trebuie să își găsească răspunsul de la un specialist în sănătate.

Cum facem să obținem acest răspuns rapid, fără a ne expune riscului de îmbolnăvire cu COVID-19? Simplu: accesăm un serviciu de telemedicină, din confortul casei, în siguranță!

Telemedicina, un instrument cu multiple avantaje pentru pacient

Nu degeaba se spune că prevenția este medicina viitorului. Sănătatea noastră depinde în mare măsură de modul în care acționăm pe parcursul vieții. Fie că este vorba despre alimentație sănătoasă, mișcare zilnică sau analize ori controale periodice la medic, prevenția este întotdeauna mai ieftină, mai eficientă și complet lipsită de riscuri, în comparație cu tratarea unei boli.

Recomandarea de a evita spațiile aglomerate pentru a reduce probabilitatea de infectare cu noul coronavirus ne-a determinat pe mulți dintre noi să regândim modul în care lucrăm. O bună parte din angajați își desfășoară acum activitatea în regim work from home.

Dar cum procedăm dacă avem nevoie de un sfat medical și vrem să evităm deplasările în afara locuinței pentru a reduce riscul de îmbolnăvire? Răspunsul este simplu: apelăm la consultațiile medicale la distanță.

Telemedicina are numeroase avantaje pentru pacient, cel mai important aspect fiind că relația pacient-medic poate funcționa la fel de bine ca în cazul unei consultații obișnuite, în format fizic.

Serviciile de telemedicină sunt o variantă excelentă de a te conecta cu medicul de care ai nevoie, fără să fii nevoit să te expui riscului de infectare. Aceste consultații medicale la distanță pot fi acordate printr-o conversație telefonică, printr-un schimb de SMS-uri, mesaje pe WhatsApp sau printr-un apel video, cum îți este ție mai confortabil.

Partea și mai bună este că, atunci când ai nevoie de o opinie medicală sau de o recomandare de investigații, nu mai ești nevoit să pierzi timp în trafic pentru a ajunge fizic la cabinetul medicului. Acesta îți stă la dispoziție în doar câteva minune, datorită mijloacelor moderne de telecomunicații.

Astfel, investești timpul pe care l-ai fi pierdut cu deplasarea în activități plăcute alături de cei dragi.

În plus, ai acces la o gamă largă de specialiști, din diferite categorii și diverse zone geografice, unde probabil ți-ar fi fost mult mai greu să ajungi în persoană. De exemplu, un medic din București, Cluj sau Iași poate oferi consultații oriunde în țară mult mai simplu prin telemedicină.

Așadar, recapitulând, ai 10 motive să alegi consultația medicală la distanță:

  1. Eliminarea riscului de contaminare
  2. Specialități medicale diverse
  3. Nu este necesară deplasarea la cabinetul medicului
  4. Economisirea banilor care ar fi fost folosiți pentru mijloacele de transport
  5. Confort
  6. Accesibilitate
  7. Rapiditate
  8. Intimitate
  9. Mai mult timp petrecut cu cei dragi
  10. Eliminarea grijilor legate de îngrijirea copilului/bătrânilor pe durata consultației

Asigurare de sănătate cu servicii de telemedicină incluse

Asigurarea de sănătate SanaPro de la Allianz-Țiriac răspunde tuturor cerințelor de mai sus și îți oferă două variante pentru telemedicină, adaptate nevoilor în pandemie:

1) platforma digitală ATLAS

Aceasta reunește peste 300 de medici și specialiști licențiați în sănătate și wellbeing care pot oferi persoanelor care se confruntă cu o problemă de sănătate sfaturi avizate atunci când au nevoie, fără a fi necesară deplasarea la un cabinet medical.

Consultația se desfășoară prin videoconferință, după înregistrarea în platforma https://allianz.atlas.app/ro. Trebuie doar să selectezi specialitatea medicală, medicul, ziua și intervalul orar când vrei să fii consultat.

După consultația medicală, în contul pe care ți l-ai creat pe ATLAS se vor regăsi raportul medical, rețeta electronică și trimiterea medicală, semnate și parafate de medicul respectiv. Găsești toate detaliile aici.

2) DoctorChat

O altă soluție de telemedicină este DoctorChat, un serviciu disponibil non-stop, 100% confidențial și foarte ușor de accesat.

Prin intermediul DoctorChat poate fi adresată orice preocupare referitoare la starea de sănătate, de la întrebări precum „Am uitat să îmi iau medicamentația la timp, cum trebuie să procedez?”, „Cum să interpretez rezultatele acestor analize de sânge?” până la „Pot fi următoarele simptome … semnele unei infecții cu coronavirus?”.

Ceea ce diferențiază DoctorChat de alte servicii de consultanță medicală la distanță este ușurința în accesare, rapiditatea cu care sunt generate răspunsurile, precum și faptul că accesul la recomandările medicilor generaliști se face direct prin SMS, fără a fi necesară o conexiune la internet sau un telefon inteligent, sau prin aplicațiile de chat favorite precum WhatsApp, Telegram sau Viber.

Serviciul poate fi accesat  non-stop, fără o limită de întrebări ce pot fi adresate. Mai mult detalii afli aici.


Asigurarea de sănătate SanaPro de la  Allianz-Țiriac oferă acces la consultații și investigații medicale în peste 1.200 de clinici.

Pachetele de asigurare pot fi personalizate în funcție de nevoi, iar costul începe de la 5 lei pe zi.

Toate detaliile asigurării de sănătate sunt disponibile pe www.allianztiriac.ro sau la consultanții de vânzări Allianz-Țiriac.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan