Cele mai eficiente lucruri pe care să le faci pentru a scăpa de durerile de spate

  • Publicat:
Cele mai eficiente lucruri pe care să le faci pentru a scăpa de durerile de spate

Durerile de spate sunt una dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic. Acestea pot varia de la o durere surdă la o durere ascuțită care se răspândește de la partea inferioară a spatelui până la picioare și chiar poate iradia către brațe. Vestea bună este că în majoritatea cazurilor durerile de spate pot fi tratate ușor, de obicei printr-o combinație de odihnă, medicamente și exerciții. Iată câteva modalități prin care poți ameliora și scăpa de durerile de spate.

Fizioterapia

Fizioterapia este una dintre cele mai eficiente modalități de tratare a durerilor de spate. Un fizioterapeut va lucra cu tine pentru a identifica sursa durerii și apoi va folosi o combinație de exerciții, întinderi și masaj ușor pentru a te ajuta să te recuperezi. Dacă suferi de dureri acute de spate, un fizioterapeut va recomanda de obicei odihnă și medicamente pentru ameliorarea durerii în primele câteva ședințe. Pe măsură ce durerea începe să scadă, fizioterapeutul tău va lucra cu tine pentru a dezvolta o rutină și un plan de reabilitare care te va ajuta să-ți recâștigi mobilitatea și viața obișnuită. Prin implementarea unui plan de exerciții la domiciliu și de recuperare, vei deveni mai mobil, mai puternic și mai încrezător.

Exerciții de întărire a spatelui

Întărirea spatelui poate ajuta, de asemenea, când vine vorba despre dureri. Este important să începi o rutină de exerciții, deoarece acest lucru te va ajuta să eviți durerea și accidentările. Un fizioterapeut îți poate spune care sunt exercițiile corecte pentru spatele tău și îți va oferi un plan personalizat de antrenament pentru a te ajuta să-ți dezvolți forța musculară. Aceste exerciții vor ajuta la menținerea sănătății spatelui, astfel încât să poți evita durerile în viitor. Întărirea mușchilor din zona centurii abdominale poate, de asemenea, să ajute la ameliorarea durerilor de spate inferioare. Zona centurii abdominale include mușchii spatelui, precum și mușchii peretelui abdominal, pelvisului și partea inferioară a spatelui. Întărirea acestei zone te va ajuta să menții o postură corectă și să-ți păstrezi coloana vertebrală aliniată, ceea ce va reduce tensiunea asupra spatelui. Exerciții bune pentru zona centurii abdominale includ abdomene, ridicări de picioare și flotări.

Terapia cu căldură

Terapia cu căldură poate fi folosită pentru a trata durerea și rigiditatea de spate și pentru a reduce inflamația. Un fizioterapeut va folosi o serie de tehnici de încălzire, inclusiv pachete calde sau reci, pentru a ajuta la ameliorarea durerii și restabilirea mobilității. Terapia cu căldură poate fi de asemenea folosită pentru a accelera procesul de recuperare. Fizioterapeutul tău va lucra cu tine pentru a identifica cea mai potrivită tehnică de încălzire pentru a-ți ameliora durerea și rigiditatea. Terapia cu căldură este o modalitate sigură și eficientă de a ușura durerea și rigiditatea de spate.

Prevenirea durerii

Durerea de spate este una dintre cele mai comune cauze de durere și dizabilitate la adulți. Prevenția este o modalitate excelentă de a evita durerea de spate în viitor. Dacă dezvolți dureri de spate, ar trebui să mergi la un fizioterapeut. Acesta va lucra cu tine pentru a identifica sursa durerii și îți va oferi un plan de exerciții și recuperare la domiciliu. Prin prevenirea durerilor de spate, poți evita să cheltui timp și bani pe tratamente costisitoare și vei putea să te bucuri de un stil de viață mai activ și funcțional. De asemenea, te ajută să eviți dezvoltarea unei dizabilități fizice permanente și te ajută să-ți menții mobilitatea și independența.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân