5 semne care îți arată că ai putea fi deshidratat

Ești obosit, deși ai dormit suficient, ești iritat, deși nu a reușit nimeni să te enerveze până acum și ești cam amețit? Este posibil să fii deshidratat.
  • Publicat:
5 semne care îți arată că ai putea fi deshidratat

Consumul de apă este esențial pentru menținerea sănătății. Apa ajută la reglarea temperaturii corpului și la eliminarea toxinelor. Dacă te afli printre cei care uită să bea suficientă apă pe parcursul zilei, ține cont de faptul că este vital să o faci. 

Iată cum poți recunoaște semnele de deshidratare:

Îți este foarte sete

Unul dintre cele mai simple moduri de a-ți da seama dacă ești deshidratat este setea extremă, care este un semn că te îndrepți spre deshidratare. Sângele tău este mai concentrat atunci când se întâmplă acest lucru, ceea ce determină rinichii să rețină apa. Acest lucru poate duce la o micșorare a cantității de urină și la o accelerare a ritmului cardiac. De asemenea, riști să te simți epuizat sau să leșini.

Ai probleme cu urinarea

În timp ce consumul de mai multă apă poate părea că duce la urinare mai frecventă, la fel de adevărat este și opusul. Corpul tău este alcătuit din 60% apă, iar atunci când ești deshidratat, pierzi lichide mai repede decât le poți înlocui. Prin urmare, rinichii rețin lichidele, ceea ce determină o urinare mai puțin frecventă. În plus, urina ta poate avea o culoare mai închisă.

Te simți foarte obosit

Dacă te simți obosit, este posibil să fie un semn că ai deshidratare. O stare de oboseală poate să-ți reducă nivelul de vigilență și să te facă mai iritabil, ceea ce poate avea un impact negativ asupra relațiilor tale. Când te deshidratezi, tensiunea arterială scade și circulația sângelui către creier se reduce, ceea ce poate duce la scăderea activității cerebrale și senzația de somnolență.

Ești amețit și confuz

Dacă te simți amețit, este posibil să existe riscul de a te accidenta când te miști, de aceea este important să bei suficientă apă pentru siguranța ta. Atunci când te deshidratezi, circulația sângelui scade, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale și împiedică fluxul de sânge către creier. Aceasta poate duce la senzații de amețeală.

Ai o stare de iritare

Dacă ești deshidratat, este posibil să fii mai iritat și să ai dureri de cap. De asemenea, scăderea fluxului sanguin poate face dificilă concentrarea și gândirea clară, ducând la confuzie, oboseală și depresie. Este esențial să bei suficientă apă pentru a-ți menține o atitudine pozitivă pe parcursul zilei. Iritabilitatea poate avea un impact major asupra relațiilor tale profesionale și personale.

Apa este esențială pentru un corp și o minte funcționale în totalitate. S-ar putea să fii deshidratat dacă simți sete sau oboseală, așa că fă tot posibilul să te asiguri că bei suficient pentru a rămâne sănătos.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân