Medicii au crezut că are o infecție urinară, însă avea, de fapt, cancer în stadiul patru! Tânăra mamă a aflat de diagnosticul crunt când era însărcinată

Shannon Maya Lamb, o tânără mamă de 29 de ani, a fost diagnosticată cu o formă rară și agresivă de cancer ovarian în stadiul 4 în timp ce era însărcinată, după ce inițial medicii i-au spus că are doar o infecție urinară.
  • Publicat:
Medicii au crezut că are o infecție urinară, însă avea, de fapt, cancer în stadiul patru! Tânăra mamă a aflat de diagnosticul crunt când era însărcinată

Shannon Maya Lamb, o mamă tânără în vârstă de 29 de ani, trece printr-un adevărat calvar. Inițial, medicii i-au spus că suferă de o infecție urinară, însă ulterior s-a descoperit că avea, de fapt, o formă rară și agresivă de cancer ovarian în stadiul 4. Diagnosticată pe când era însărcinată, Shannon a fost nevoită să treacă prin intervenții chirurgicale și tratamente intense, totul în timp ce își purta fiul în pântece.

Primul diagnostic de cancer

Totul a început în octombrie 2020, când Shannon a început să aibă simptome similare cu o răceală. La spital, i s-au prescris antibiotice pentru o presupusă infecție urinară. Însă, simptomele persistente și durerea intensă au determinat-o să ceară un RMN, care a dezvăluit o tumoare pe ovarul stâng. Shannon a povestit pentru The Scottish Sun:

„Aveam febră mare, dureri de încheieturi și cea mai mare durere de cap din viața mea, dar îmi cădea și părul, eram roșie la față și slăbisem peste 12 kilograme”.

În ciuda simptomelor severe, inițial nu a fost luată în serios de personalul medical.

După diagnostic, Shannon a fost copleșită de gânduri negre, temându-se că nu va putea avea copii și pregătindu-se pentru ce era mai rău.

„Am început să mă gândesc la moarte și să o accept cumva. Mă pregăteam să-mi plănuiesc propria înmormântare”, a mărturisit ea.

Diagnosticul crunt a venit când era însărcinată

După prima bătălie cu boala, Shannon a crezut că a învins cancerul și a reușit chiar să rămână însărcinată. Însă, în timpul sarcinii, a aflat că boala a revenit și s-a extins.

„Nu am auzit niciodată de acest tip de cancer. Nu aveam nici cea mai vagă idee ce este. Am aflat doar că e pe cât de agresiv se poate. A ajuns în toate locurile, a crescut rapid”, a spus ea pentru STV News.

În timpul sarcinii, Shannon a suferit o operație pentru a i se extirpa o parte din plămânul drept. La 31 de săptămâni de sarcină, a început prima rundă de chimioterapie. O săptămână mai târziu a născut prin cezariană de urgență. La doar patru zile după nașterea băiețelului ei, a început a doua rundă de chimioterapie.

Shannon a trecut prin patru intervenții chirurgicale pentru a elimina celulele canceroase din corpul ei. Determinarea ei de a lupta pentru viața sa și a fiului său este de neclintit.

„Nu-mi pot lăsa fiul în urmă, aceasta nu e o opțiune. Nu am ajuns până aici ca să renunț”, a declarat ea.

În ciuda prognosticului grav, Shannon speră că, după toate sacrificiile și tratamentele, va primi în curând vestea cea bună că boala a intrat în remisie.

Sursă – https://www.thescottishsun.co.uk/fabulous/6771807/dundee-singer-26-funeral-rare-cancer-diagnosis/

Sursă foto –

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc