Lipsa unei vitamine cruciale pentru sănătate crește riscul de cancer de sân: află cum îl reduci!

Mulți factori de-a lungul vieții îți pot influența riscul de cancer de sân. Nu poți schimba anumiți factori, cum ar fi îmbătrânirea sau antecedentele familiale, dar poți adopta câteva reguli de viață sănătoasă.
  • Publicat:
Lipsa unei vitamine cruciale pentru sănătate crește riscul de cancer de sân: află cum îl reduci!
Cum să reduci riscul de cancer de sân Sursa foto: Profimedia

Cancerul de sân este una dintre cele mai răspândite boli în rândul femeilor, afectând milioane de femei din întreaga lume. În timp ce există numeroși factori care pot contribui la dezvoltarea cancerului de sân, există anumite schimbări de stil de viață pe care le poți face pentru a reduce riscul de a dezvolta această boală. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să reduci riscul de apariție:

  1. Menține un stil de viață sănătos

Un stil de viață sănătos poate ajuta la reducerea riscului de cancer de sân. Aceasta include o alimentație sănătoasă și echilibrată, evitarea alcoolului sau consumarea moderată a acestuia și evitarea fumatului.

  1. Fă exerciții fizice regulate

Exercițiile fizice regulate pot ajuta la menținerea unei greutăți sănătoase și la reducerea nivelului de estrogen din organism. Studiile au arătat că femeile care fac cel puțin 30 de minute de exerciții fizice moderate pe zi au un risc mai scăzut de a dezvolta această boală.

  1. Fă-ți controale periodice

Este important să faci controale periodice pentru depistarea cancerului de sân. Începând cu vârsta de 40 de ani, femeile ar trebui să facă mamografii regulate, iar cele care au un risc mai mare de a dezvolta cancer de sân ar trebui să discute cu medicul lor despre momentul potrivit pentru a începe screening-ul.

  1. Cunoaște-ți riscul

Cunoașterea riscului de cancer de sân este importantă pentru a putea lua măsuri preventive. Există anumiți factori de risc care pot crește șansele de a dezvolta un astfel de tip de cancer, cum ar fi istoricul familial, vârsta sau expunerea la anumiți factori de mediu.

  1. Alăptează

Alăptarea poate ajuta la reducerea riscului de cancer de sân. Studiile au arătat că femeile care alăptează timp de cel puțin șase luni au un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de sân decât cele care nu alăptează.

  1. Redu expunerea la hormoni

Expunerea la hormoni poate crește riscul de cancer de sân. În cazul femeilor, aceasta poate însemna administrarea controlată a terapiei hormonale de substituție (HRT) după menopauză, iar în cazul bărbaților, precauție în privința anumitor tratamente pentru cancerul de prostată care pot crește nivelul de estrogen.

  1. Menține un nivel sănătos de vitamina D

Un nivel sănătos de vitamina D poate ajuta la reducerea riscului de cancer de sân. Aceasta poate fi obținută prin expunerea moderată la soare sau prin suplimente de vitamina D. Consultă medicul tău pentru a afla ce nivel de vitamina D este adecvat pentru tine și cum poți să îl menții în limitele normale.

Prin adoptarea acestor sfaturi, poți reduce riscul de a dezvolta cancer de sân și poți avea un stil de viață sănătos și echilibrat. Este important să ai în vedere că aceste măsuri preventive nu oferă o garanție că nu vei dezvolta acest tip de cancer, dar pot ajuta la reducerea riscului și la menținerea unei stări de sănătate mai bune.

Surse: mayoclinc.org, siteman.wustl.edu, bcrf.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”