Legume pe care să nu le speli vreodată

Experții spun că există câteva legume pe care să nu le speli înainte de a le consuma. Iată care sunt acelea.
  • Publicat:
Legume pe care să nu le speli vreodată
Foto: shutterstock

Când prepari o masă cu ingrediete proaspete, de cele mai multe ori asta implică să le cureți, să le feliezi, să le toci și, bineînțeles, să le speli. Mai ales când vorbim de legume. Cu toate astea, experții spun că există câteva legume pe care să nu le speli înainte de a le consuma.

Legume pe care să nu le speli

Știm că înainte de a le consuma, multe legume trebuie spălate, chiar dacă ele par curate. Dar indiferent cât de curată ar fi bucătăria ta, orice produs ambalat pe care se specifică faptul că a fost spălat de mai multe ori, nu ar trebui spălat încă o dată. Aici este vorba mai mult de verdețuri, precum salata la pungă, rucola sau baby spanacul.

Spălarea lor poate crește riscul de contaminare cu alte bacterii din chiuvetă, de pe blatul de bucătărie, boluri sau alte obiecte din bucătărie cu care intră în contact în timpul procesului de spălare. Pe scurt, bucătăria poate fi un mijloc de contaminare al legumelor pre-spălate.

Nimeni nu se împacă cu ideea de a consuma produse contaminate sau preparate într-o bucătărie murdară. Dar iată că și în cel mai imaculat loc produsele ambalate pot fi contaminate. Experții susțin că procesarea modernă și tehnicile de procesare au ușurat transportarea produselor verzi și consumul lot pentru că ele sunt tratate cu un amestec de apă și agenți sanitari precum peroxid de hidrogen sau clor, amestec despre care Agenția de Protecție a Mediului (EPA) susține că nu ne supune riscurilor și reduce și previne răspândirea bacteriilor de pe suprafețele de producție.

Deși atunci când pregătești un preparat se presupune că nu ar trebui să speli aceste verdețuri, tot trebuie să iei în calcul câteva reguli de igienă. Întotdeauna spală-te pe mâini înainte timp de 20 de secunde, cu apă și săpun. De asemenea, asigură-te că suprafețele pe care gătești sunt spălate și dezinfectate înainte. Chiar și chiuveta în sine poate fi locul în care ingredientele se pot contamina. Centrul de Prevenție și Control al Bolilor sugerează, de asemenea, că niciodată nu trebuie să speli carnea de pui înainte de prepararela fel și ouăle, iar asta pentru că se pot răspândi germeni pe alte suprafețe din bucătărie care pot contamina ulterior celelalte ingrediente.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Băutura care scade glicemia
Băutura care scade glicemia
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”