Carnea de pui spălată creşte riscul apariţiei toxinfecţiei alimentare

Experţii au descoperit că atunci când spălăm carnea de pui riscăm să ne alegem cu toxinfecţie alimentară.
  • Publicat:
Carnea de pui spălată creşte riscul apariţiei toxinfecţiei alimentare
FOTO: 123rf.com / Carnea de pui spălată creşte riscul apariţiei toxinfecţiei alimentare

Puiul spălat înainte de a fi gătit poate creşte riscul de toxinfecţie alimentară, spun experţii. De asemenea, în timpul săpălării, bacteriile se pot împrăştia atât pe mâini, cât şi în bucătărie şi pe ustensilele pe care le folosim. Folosirea săpunului şi a soluţiilor antibacteriene nu reduce riscul toxinfecţiei alimentare. Experţii menţionează că odată ce puiul este gătit, bacteria este distrusă.

În urma unui studiu al Universităţii din North Carolina şi Departamentului de Agricultură din Statele Unite, experţii au ajuns la concluzia că atunci când carnea de pui este spălată, creşte riscul contaminării şi toxinfecţiei alimentare.

”Consumatorii cred că atunci când spală carnea de pui elimină bacteriile şi evită anumite riscuri în privinţa sănătăţii”, povesteşte unul dintre reprezentaţii Departamentului de Agricultură din Statele Unite pentru Healthline. ”Anumite bacterii sunt atât de prinse de carne încât nu pot fi îndepărtate indiferent de câte ori este spălată”, a continuat acesta.

Carnea de pui conţine o bacterie care provoacă diaree, febră şi crampe. De asemenea, poate conţine Salmonella şi multe alte bacterii periculoase. Potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, 1 din 6 persoane din Statele Unite se îmbolnăvesc în fiecare an din cauza preparării necorespunzătoare a alimentelor. Reducerea acestui risc constă în gătirea cărnii de pui fără să fie spălată.

Cum reducem contaminarea din bucătărie

Potrivit USDA, ”folosind un termometru alimentar este singura modalitate prin care putem ştii sigur dacă mâncarea a atins temperatura necesară astfel încât bacteriile care produc toxinfecţia alimentară să fie distruse”. O altă modalitate de prevenire este folosirea unor tocătoare diferite pentru legume şi carne. De asemenea, nu uita să te speli pe mâini ori de câte ori pui mâna pe carnea de pui.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”