Durerea de cap – cât este normal să dureze? Răspunde dr. Tatiana Popescu

Cine este mai predispus durerilor de cap? Vezi cauza frecventă dar tăcută a durerilor de cap.
  • Publicat:
Durerea de cap – cât este normal să dureze? Răspunde dr. Tatiana Popescu
Dr. Tatiana Popescu, medic de familie, foto arhivă

”De cele mai multe ori durerile de cap sunt mai frecvente în rândul femeilor decât bărbaților, în special femeilor tinere lucru care poate duce la afectarea vieții sociale și relațiilor la locul de muncă” explică medicul de familie Tatiana Popescu. Am aflat când o durere de cap poate fi semnul unei probleme mai mari de sănătate, dar și cât este normal ca o durere de cap obișnuită să durereze.

 

CSÎD: Când durerile de cap trebuie să ne dea de gândit?

Dr. Tatiana Popescu: Dacă durerile de cap persistă pe o durată de mai multe ore sau se repetă mai multe zile consecutiv, nu se ameliorează la administrarea unor antiinflamatoare nesteroidiene sau la paracetamol, trebuie să apelăm la serviciile medicului de familie sau medicului neurolog pentru investigații suplimentare.

Durerea de cap nu trebuie să depășească câteva ore! Important: să nu revină zilnic

CSÎD: Cât este normal să dureze o durere de cap?

Dr. Tatiana Popescu: O durere de cap are durată de la câteva minute până la mai multe ore, însă aceasta nu trebuie să se repete în fiecare zi, sau intensitatea să fie descrisă ca o durere de fond. Când durerea este pulsatilă, extrem de intensă trebuie investigată o posibilă cauză organică a durerii.

Stresul, lipsa odihnei, tumoare cerebrală dar și hipertensiunea arterială – cauze ale durerilor de cap

CSÎD: Ce ascund durerile de cap?

Dr. Tatiana Popescu: De multe ori durerile de cap pot să ascundă patologii de la cele mai ușoare cum ar fi o simplă migrenă până la patologii grave cum ar fi tumorile cerebrale. De multe ori durerile de cap sunt o manifestare chiar și a stress-ului cotidian. În marea majoritate a cazurilor acestea trec de la sine cu puțină odihnă sau cu un simplu antiinflamator. Însă dacă acestea revin ritmic și de intensitate crescândă, este necesar să ne adresăm medicului de familie sau medicului neurolog pentru investigații suplimentare.

O altă patologie importantă care se manifestă cu dureri de cap este hipertensiunea arterială, caz în care durerea cel mai adesea este localizată în ceafă și este pulsatilă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”