Dr. Yasser Aboudan: „Apneea nocturnă de tip obstructiv pune viața în pericol!” Vezi de ce apare sufocarea în somn

Ce este apneea nocturnă de tip obstructiv? Cum se manifestă și de ce pune viața în pericol?
  • Publicat:
Dr. Yasser Aboudan: „Apneea nocturnă de tip obstructiv pune viața în pericol!” Vezi de ce apare sufocarea în somn
Dr Yasser Aboudan: Cum se tratează sforaitul și apneea nocturna de tip obstructiv

Vi se întâmplă uneori să sforăiți? Vi s-a întâmplat însă ca episoadele de sforăit să fie însoțite de senzația de sufocare în somn? Posibil să suferiți de apnee noctură de tip obstructiv, o afecțiune ce nu trebuie lăsată netratată. Am aflat detalii prețioase pe acest subiect – apneea nocturnă de tip obstructiv de la dr Yasser Aboudan, medic specialist ORL și chirurgie estetică facială.

CSÎD: Din punct de vedere medical, cum definiți apneea nocturnă?

Dr Yasser Aboudan: Științific vorbind, apneea nocturnă reprezintă episoade de obstrucție parțială sau completă a orofaringelui sau nazofaringelui, ori a ambelor, în timpul somnului.

CSÎD: Explicați-ne vă rugăm pe larg.

Dr Yasser Aboudan: Pe înțelesul tuturor apneea nocturnă de tip obstructiv este sufocare în somn.Apneea nocturnă de tip obstructiv este strâns legată de sforăit și reprezintă oprirea respiratorie, de mai multe ori, în timpul somnului, timp de mai multe secunde. Mai precis, respirația se oprește în general între 7 și 10 secunde. Uneori, în cazuri foarte periculoase pentru viața omului, oprirea respirației se produce pînă la de 30 de ori pe noapte.

De ce apneea nocturnă de tip obstructiv pune viața în pericol?

CSÎD: Pun apneea nocturnă și sforăitul viața in pericol?

Dr Yasser Aboudan: În mod categoric, da! Apneea nocturnă obstructivă, în special, reprezintă un pericol foarte mare de sufocare noaptea și de reducere a nivelului de oxigen din sânge, oxigen care trece din căile respiratorii spre creier, și favorizează acumularea de dioxid de carbon (CO2). Practic, omul nici nu simte că se sufocă, pentru că doarme.

La ce medic specialist trebuie să se adreseze cei care simt că se sufocă în somn

CSÎD: La ce medic se poate adresa o persoană ce simte des că se sufocă în somn?

Dr Yasser Aboudan: Pentru depistarea cauzelor apneei și ale sforăitului, se face mai întâi un consult detaliat la ORL.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”