Dr. Tatiana Popescu: Tipuri de terapii cu aerosoli. Cum se face terapia cu aerosoli naturali?

Terapia cu aerosoli este o procedură populară folosită în ameliorarea și tratarea unor afecțiuni respiratorii.
  • Publicat:
Dr. Tatiana Popescu: Tipuri de terapii cu aerosoli. Cum se face terapia cu aerosoli naturali?
Dr Tatiana Popescu, foto arhivă personală

 ”Fie că se realizează cu ajutorul aparatelor de aerosoli, folosite mai mult în cazul copiilor, fie că se realizează natural pe plajă sau în salină, aerosolii sunt de fapt particule foarte mici din diferite substanțe care reușesc să ajungă în plămânul nostru până la cele mai mici ramificații pentru a face bronhodilatație și a scădea inflamația produsă de noxele și poluații atmosferici inhalați” explică dr. Tatiana Popescu, medic de familie. În cele ce urmează pe larg despre tipurile de aerosoli.

 

CSÎD: Când este recomandată terapia cu aerosoli?

Dr. Tatiana Popescu: Terapia cu aerosili inplică totuși introducerea în organismul nostru a unor substanțe medicamentoase active. De aceea nu este recomandată decât atunci când este bine stabilit diagnosticul prin investigații de către medicul curant al pacientului.

Terapia cu aerosoli nu are limite de vârstă

CSÎD: Cui îi este recomandată?

Dr. Tatiana Popescu: Terapia cu aerosoli poate fi folosită la orice vârstă, de la nou născuți, sugari, adolescenți până la vârstnic. Oricine poate beneficia de tratament cu aerosoli pentru boala pe care o are dacă aceasta este diagnosticată și substanțele folosite sunt recomandate la vârsta respectivă.

Unde se fac terapii cu aerosoli naturali

CSÎD: Terapia cu aerosoli naturali – în ce constă și când este recomandată?

Dr. Tatiana Popescu: Terapia cu aerosoli naturali este terapia pe care o fac pacienții atunci când merg în zone unde aerul este încărcat cu microparticule antiinflamatoare naturale care au capacitatea să ajungă profund în plămânul nostru. Aceste locuri sunt cele de la mare, pe plajă la anumite ore ale dimineții, deoarece trebuie să existe o anumită umiditate ca aceste particule să apară. De asemenea, o altă variantă de aerosoli este cea din saline unde temperatura, umiditatea și presiunea atmosferică sunt constante și permit formarea unor astfel de particule. De cele mai multe ori acest tip de aerosoli naturali sunt recomandați pe tot parcursul anului, excepție făcând copiii foarte mici până într-un an cărora nu li se recomandă staționarea în salină mai mult de 15 minute.

Ce este terapia cu aerosoli artificiali?

CSÎD: Terapia cu aerosoli artificiali – în ce constă și când este recomandată?

Dr. Tatiana Popescu: Terapia cu aerosoli artificiali este terapia în care ne folosim de aparatele de aerosoli și de anumite substanțe cum ar fi serul fiziologic, apa de mare, dar și de diverse medicamente cum ar fi bronhodilatatoare. Recomadarea de aerosoli artificial trebuie făcută de către medicul curant al pacientului în funcție de patologia de care acesta suferă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân