Bolile respiratorii se pot trata cu aerosoli cu apă sulfuroasă

Cel mai important factor curativ natural, care a creat renumele Băilor Herculane îl constituie izvoarele termale cu apă termosulfuroasă şi cele clorurosodice radioactive.
  • Publicat:
Bolile respiratorii se pot trata cu aerosoli cu apă sulfuroasă

România – Valea Cernei – Băile Herculane: 16 izvoare naturale cu apă termominerală sunt înşirate pe o distanţă de 4 km, de-a lungul râului Cerna. La acestea se adaugă un foraj de mare adâncime, care a scos la suprafaţă un izvor propriu care alimentează bazele de tratament ale hoteluri Diana Resort şi Afrodita Resort & Spa.
Cel mai important factor curativ natural, care a creat renumele Băilor Herculane îl constituie izvoarele termale cu apă termosulfuroasă şi cele clorurosodice radioactive.

Sulful viu

Sulful termal din apele termominerale din staţiunea Băile Herculane este un sulf solubil, dizolvat în apele termale de mare adâncime, cu o mare putere de pătrundere şi de difuziune în organism în timpul îmbăierii. Pe drept cuvânt, marele nostru clinician şi balneolog, părintele balneologiei clinice româneşti, prof. dr. Marius Sturza, a denumit sulful termal conţinut de apele termominerale din Herculane sulf viu.

Fără sulf, procesele fiziologice fundamentale, transformările biochimice complexe vitale şi intime ale ţesuturilor nu ar putea avea loc. Singurul sulf asimilat în organism este sulful neoxidat. Prin urmare, un compus al sulfului este cu atât mai activ, cu cât este mai puţin oxidat.

Sulful viu de Herculane este extraordinar în tratarea afecţiuni respiratorii (cura balneară cu aerosoli). Aici, te poţi trata de bronşite, traheo bronşite cronice, sinuzite, alergii respiratorii, astm bronşic.

În ce constă tratamentul cu aerosoli cu apă sulfuroasă?

Ei bine, acesta presupune efectuarea de inhalaţii printr-un aparat de aerosoli cu ultrasunete, care transformă apa minerala sulfuroasa din lichid în aerosoli.

Principalul avantaj al aparatului de aerosoli cu ultrasunete este capacitatea de a transforma lichidul care trebuie administrat (apă minerală sulfuroasă sau medicamentele în formă lichidă) în particule extrem de fine, de aproximativ 5 microni, fiind astfel mult mai uşor de inhalat.

Inhalarea aerosolilor ajută la eliminarea secreţiilor din plămâni, relaxează muşchii căilor respiratorii şi permite astfel o mai bună oxigenare a plămânilor şi creşte rezistenţa la infecţii a mucoasei căilor respiratorii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mihaela Arsene
Am intrat in domeniul presei scrise dintr-o intamplare, in 1995, dar pasiunea pentru acest domeniu s-a nascut odata cu prima revista pe care am condus-o, o revista de frumusete. Apoi am lucrat la Avantaje, iar odata cu aparitia internetului m-am dedicat online-ului si dezvoltarii site-urilor. Sanatatea, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”