Dr. Georgiana Bernea: Cum să nu te mai îngrași niciodată

Viața noastră nu trebuie să fie o dietă continuă, slăbiri și îngrășari.
Dr. Georgiana Bernea: Cum să nu te mai îngrași niciodată
Dr. Georgiana Bernea, medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, foto arhivă

Odată ce unele persoane depășesc cu 10 kg în plus greutatea ideală, pare că începe o cursă nesfârșită între îngrășări și slăbiri… de ce se întâmplă asta? Am aflat mai multe despre efectul yo-yo de la dr. Georgiana Bernea, Medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. De asemenea, medicul explică și cum se poate menține greutatea corporală pe termen lung.

CSÎD:  Multe persoane au o greutate oscilantă… De ce?

Dr. Georgiana Bernea: Este important să înțelegem conceptul de stil de viață sănătos prin crearea unor obiceiuri atât alimentare cât și de exerciții fizice care să ne mențină în formă, să ne asigure starea de sănătate și o greutate normală. Dacă respectăm această rutină, oscilațiile de greutate nu vor apărea.

După slăbire, multe persoane revin la obiceiuri neechilibrate

CSÎD: De ce ne îngrășăm chiar și atunci când suntem conștienți că este important să păstrăm o greutate optimă?

Dr. Georgiana Bernea: Din păcate, omul modern este într-o continuă ,,alergare” între locul de muncă, acasă, îndatoriri și astfel el și sănătatea lui ajung pe ultimul loc. Mesele luate în fugă, săritul peste mese, mesele nocturne, stresul la locul de muncă și refularea în dulciuri, mâncarea de tip fast-food, toate acestea duc la îngrășare și probleme de sănătate.

CSÎD: Ce se întâmplă după îngrășări?

Dr. Georgiana Bernea: În cele mai multe cazuri după creșterea în greutate persoanele tind să ia măsuri extreme: înfometare, adoptarea de diete nepotrivite, antrenamente fizice epuizante care nu au efecte de lungă durată deoarece după slăbire se revine la obiceiurile nesănătoase și cercul vicios se reia.

Un regim de mese echilibrat – cheia succesului pe termen lung în păstrarea greutății corporale optime

CSÎD: Ce ar fi de făcut?

Dr. Georgiana Bernea: Viața noastră nu trebuie să fie o dietă continuă, slăbiri și îngrășări. Dacă avem un stil de viață echilibrat, atât din perspectiva regimului alimentar, a exercițiilor fizice și a somnului, ne vom bucura de o stare de sănătate și o greutate normală.

CSÎD: Cum slăbești și să nu te mai îngrași niciodată?

Dr. Georgiana Bernea: Un stil de viață echilibrat este cheia scăderii în greutate și menținerea acesteia.

Optați pentru 5 mese pe zi: 3 mese principale și 2 gustări. Consumați produsele calorice în prima parte a zilei pentru a avea timp în cursul zilei să le ardeți. Cina este recomandat să fie până în ora 20. Optați la mese pentru un tip de proteină, fie animală (carne, lactate, pește, ouă) sau vegetală (ciuperci, linte, năut etc) în combinație cu legume și o cantitate mai mică de carbohidrați complecși (cartofi, orez, paste etc). Reduceți consumul de produse dulci, patiserie, sau consumați-le în zilele când faceți mai multă mișcare. Consumați fructe la gustarea de dimineață.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Georgiana Bernea-David - medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice
Georgiana Bernea-David este medic specialist Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Este, de asemenea, și președinte-fondator al Organizației non-guvernamentale Medway. În prezent lucrează la Femme Boutique Medical și Alpha Clinic și este doctorand la Școala de Studii Avansate a Academiei ...
citește mai mult
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân