Dr. Elena Ciupercă: „Oferim sfaturi medicale gratuit pentru afecţiunile gastroenterologice”

Acum, când nu mai putem merge la consultaţii, sfaturile medicale prin telefon sau email sunt de nepreţuit. Un medic gastroenetrolog oferă astfel de sfaturi gratuit.
  • Publicat:
Dr. Elena Ciupercă: „Oferim sfaturi medicale gratuit pentru afecţiunile gastroenterologice”

În contextul epidemiei de coronavirus şi având în vedere recomandările autorităţilor referitoare la faptul că este important să rămânem la domiciliu, unii medici vă oferă posibilitatea sfatului medical gastroenterologic gratuit realizat telefonic sau prin e-mail. Ne aflăm în perioada anului în care diverse afecţiuni gastroenterologice se pot agrava din cauza schimbărilor de dietă sau petrecerea timpului acasă ne face să mâncăm mai mult. 

Chiar dacă suntem preocupaţi aşa cum este şi firesc de simptomele respiratorii şi de prevenirea infecţiei cu noul coronavirus mulţi dintre noi putem avea probleme digestive de la cele mai uşoare la afecţiuni severe.

„Am conceput sfatul medical cu scopul de a tria pacienţii. Într-adevăr, evaluarea medicală la distanţă are limite, dar poate stabili existenţa unor semne de alarmă care să reclame consult şi investigare. De asemenea în anumite situaţii cum sunt boală de reflux gastroesofagian, tulburările minore de tranzit, durerile de stomac, fără semne de alarmă, îndrumarea dietetică şi terapeutică poate rezolva problema fără că pacientul să se deplaseze la medic, Dr Elena Ciupercă, medic primar gastroenterolog.

Care este diferenţa dintre sfat şi consult medical?

Sfat medical înseamnă:

– Scurtă anamneză: relatarea principalelor probleme de sănătate, scurt istoric personal, evaluare medicaţie curentă
– Evaluarea rezultatelor ultimelor analize
– Primiţi consiliere în privinţa urgenţei prezentării la medic, a tratamentului şi a schemei de investigare (dacă este necesară)
– Nu necesită deplasare, se realizează telefonic sau prin e-mail

Consult medical înseamnă:

– Anamneză: relatarea problemelor dumneavoastră de sănătate, a evoluţiei lor, stabilire istoric personal şi familial, evaluarea factorilor de risc care ţîn de condiţiile de viaţă şi de muncă şi a medicaţiei curente
– Evaluarea dosarului medical: analize, investigaţii anterioare, evoluţie în timp
– Examen clinic
– Stabilirea diagnosticului de etapă
– Stabilirea şi explicarea investigaţiilor necesare pentru un diagnostic corect (dacă sunt necesare)
– Stabilirea şi explicarea schemei de tratament
– Necesită deplasare la sediul clinicii
– Primiţi raport medical, reţeta, schemă de tratament

Aşadar, în cadrul sfatului medical puteţi descrie problemele dumneavoastră şi transmite documente medicale cu analize sau investigaţii realizate anterior. Medicii noştri vor analiză datele dumneavoastră şi va vor ghida în privinţa urgenţei problemei dumneavoastră, a tratamentului sau a necesităţii unor investigaţii ulterioare.

Sfatul medical NU substituie consultul medical şi NU stabileşte diagnosticul. În funcţie de situaţie, poate fi necesară prezentarea la clinică pentru examen clinic şi investigaţii suplimentare. 

Durata convorbirii telefonice va fi de maxim 10 minute, iar în situaţia sfatului medical prin e-mail veţi primi răspuns în intervalul programat cu condiţia să trimiteţi datele pe e-mail cu 2 ore anterior. Utilizând sfatul medical aveţi posibilitatea de a va deplasa la clinică doar în situaţia în care este cu adevărat necesar şi de a fi evaluat complet, prin toate investigaţiile necesare, în momentul prezentării.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân