De ce este fumatul nociv – toţi fumătorii trebuie să vadă acest VIDEO!

Eşti fumător? Dacă răspunsul este DA, atunci cu siguranţă trebuie să urmăreşti clipul de mai jos, care îţi arată exact ce se întâmplă cu plămânii tăi atunci când tragi din ţigară.
  • Publicat:
De ce este fumatul nociv – toţi fumătorii trebuie să vadă acest VIDEO!

Eşti fumător?

Dacă răspunsul este DA, atunci cu siguranţă trebuie să urmăreşti clipul de mai jos, care îţi arată exact ce se întâmplă cu plămânii  tăi atunci când tragi din ţigară.

Experimentul dovedeşte cât de toxic este acest viciu, responsabil de moartea a nu mai puţin de 10 oameni la fiecare minut.

Te întrebi cum reacţionează organismul tău atunci când încetezi să mai fumezi? Specialiştii au întocmit o listă cu chiar acum:

10 motive pentru care merită să te laşi de fumat

1. În 20 de minute tensiunea revine la normal.

2. În 8 ore nivelul de monoxid de carbon (un gaz toxic) din circulţia sanguină este redus la jumătate iar cel de oxigen va reveni la valori normale.

3. În 48 de ore riscul de a face un infarct va scădea semnificativ, nicotina va dispărea complet din organism iar simţul mirosului şi al gustului vor reveni la normal.

4. În 72 de ore căile respiratorii se vor relaxa iar nivelul de energie va creşte.

5. În două săptămâni circulaţia sângelui se va îmbunătăţi, lucru care se va întâmpla şi pe parcursul următoarelor 2 luni.

6. În 3-9 luni, tusea, respiraţia îngreunată şi problemele respiratorii vor dispărea, ca efect al creşterii capacităţii pulmonare de până la 10%.

7. În primul an de când te vei lăsa de fumat, riscul de a suferi un infarct se va reduce la jumptate.

8. În 5 ani, riscul de a face un atac cerebral va fi la fel cu cel al unei persoane care nu fumează, deci mai mic.

9. În 10 ani, şansele de a face cancer de plămâni vor fi identice cu ale unui nefumător.

10. În 15 ani vei avea un risc identic cu al nefumătorilor de a suferi de boli de inimă, deci foarte scăzut.

Citeşte mai multe articole pe tema dependenţei de fumat în dosarul nostru Cum să te laşi de fumat – renunţă la dependenţă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”