CSID: O alunita pe obraz

Cititorii intreaba specialistul.
  • Publicat:
CSID: O alunita pe obraz
CSID: O alunita pe obraz

Puteti sa-mi spuneti si mie cum as putea sa scap de o alunita de pe obraz. E maro inchis la culoare, are vreo jumatate de centimetru, nu este proeminenta. Prin ce metode as putea scapa? Care sunt riscurile si sacrificiile de dupa interventie?

Daca mergi la un dermatolog experimentat, eu zic ca nu sunt riscuri. Trebuie sa dezinfectezi rana si sa nu te expui o luna, doua la soare. In locul respectiv, poate va ramane o cicatrice micuta, care insa se va estompa cu timpul. Daca nu intervii insa, ea este o posibila sursa de cancer la piele. Asa ca, nu ezita!

Tratament cu Lumina Intens Pulsata

Am citit de curand despre acest tratament cu laser si as vrea sa stiu daca da rezultate impotriva vergeturilor albe-sidefii. In caz ca esti tanara (17 ani) poti scapa de aceasta problema cu ajutorul laserului? Sau doar ameliora problema?

Vergeturile sunt niste cicatrici proeminente, deci o lipsa de substanta. In aceste conditii, este evident ca astfel de terapii mai mult amelioreaza decat vindeca.

Tuse persistenta

Am avut o raceala obisnuita, dar dupa ce a trecut, de 3 zile am ramas cu o tuse care nu ma mai lasa in pace. De fiecare data inainte sa tusesc, simt un harait scurt cand trag aer in piept. Intrebarea este: ce pot face sa scap de aceasta problema?

Se pare ca exista inca secretii prezente in caile respiratorii, deci o inflamatie si hipersecretie, accentuata poate si de fumat. Mergi la un medic pneumolog pentru consultatie si o radiografie toracica. Abandoneaza fumatul si imbogateste dieta cu mai multa vitamina C. Succes!

Efectul yoyo

Am 16 ani, 1,68 m si 75 kg. Am urmat tot felul de diete, dar toate a avut efectul yoyo. Daca se poate sa imi spuneti si mie cum as putea slabi. As avea nevoie de un meniu, daca se poate. Eu sunt la liceu si ma trezesc de la 6 dimineata si ajung acasa pe la ora 16.00.

Daca imi puteti face un meniu al unei diete care sa nu implice tot felul de mancaruri extravagante pentru ca in cele 10 minute de pauza la liceu nu am timp sa mananc preparate pretentioase.

Imi pare foarte rau, dar eu nu pot elabora o dieta fara sa cunosc alimentele care iti plac, care este starea ta de sanatate s.a.m.d.

O dieta perfecta pentru pierderea kilogramelor in plus si apoi mentinerea noii greutati iti poate elabora un medic nutritionist cu care apoi va trebui sa te vezi periodic pentru a te ajuta sa traiesti sanatos.Astept sa revii cu amanunte.

Probleme cu alimentatia copilului?

Am un copil de 4 ani care de 2 ani face o data pe an un scaun ciudat, cu un fel de secretie asemanatoare salivei. Dupa acest scaun, cateva luni nu ii merge bine, ba e constipat tare, ba are diaree mare.

Prima data cand a facut asa, doctorul mi-a recomandat „Sanzime“. Intr-adevar, isi revine dupa tratament, dar anul urma­tor o luam de la capat. Despre ce e vorba? Ce ii declanseaza aceste scaune?

Ceea ce apare este un mucus secre­tat de mucoasa colonului, tocmai din cau­za ca baietelul este constipat. Daca pro­blemele si alternanta diaree-consti­pa­tie persista, mergeti la un medic gastro­enterolog de copii pentru o investigare mai amanuntita pentru a nu fi vor­ba despre un anumit tip de intoleranta.

Citeste si CSID: Alergie la argint
                Ma gandesc la mine

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Infectia urinara nu iarta ambele sexe
Infectia urinara nu iarta ambele sexe
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân