Crește-ți rapid nivelul de energie: 5 soluții foarte eficiente

  • Publicat:
Crește-ți rapid nivelul de energie: 5 soluții foarte eficiente

În acest ritm alert și nebun în care trăim, cu toții căutăm constant soluții pentru un boost de energie, fie că este vorba de o gustare dulce, o cafea sau o băutură energizantă. Cu toate că aceste stimulente artificiale par gustoase, alegerea lor reprezintă o modalitate nesustenabilă de a obține energie și inevitabil vor duce la o cădere ulterioară. 

Încearcă aceste cinci metode prin care poți să îți crești în mod natural și sănătos nivelul de energie:

Fă exerciții fizice

Poate părea că exercițiul fizic te epuizează, însă este exact invers. Sportul ajută de fapt la întărirea inimii – permițându-i să pompeze mai mult sânge în corp. Când faci exerciții fizice se eliberează endorfine, creând acea senzație de bine pe care o poți observa după orice antrenament. Încearcă să faci cel puțin 30 de minute de exerciții în fiecare zi – fie că este vorba să mergi la și de la stația de autobuz, să joci fotbal cu copiii sau să mergi la sală, orice este mai bun decât nimic.

Bea mai multă apă

Chiar dacă sună ciudat să îți reamintești să ai mereu la tine o sticlă de apă, este mult mai important decât crezi. Să bei apă pe tot parcursul zilei reprezintă o modalitate excelentă de a asigura o circulație bună a sângelui, o temperatura constantă a corpului și o digestie eficientă. Fără o hidratare constantă, corpul trebuie să lucreze mai intens pentru a regla aceste funcții și, în consecință, sursele naturale de energie scad semnificativ.

Introdu în dietă ceaiul matcha

Ceaiul matcha este din ce în ce mai popular și nu fără motiv. Este un tip special de ceai verde care are de 137 de ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde obișnuit, contribuie la îmbunătățirea memoriei, a circulației sângelui și este natural cofeinizat, ceea ce ajută la o eliberare lentă de energie, făcându-l o alternativă excelentă la a treia ceașcă de cafea de după-amiază. Este important să nu consumi matcha cu șase ore înainte de culcare, pentru a te asigura că ai parte de un somn odihnitor.

Asigură-ți suficient somn și de calitate

O altă parte integrală a optimizării nivelului de energie este somnul. Asigurarea a cel puțin șapte-opt ore de somn de calitate în fiecare noapte este vitală pentru modul în care funcționezi. Somnul este foarte important și trebuie luat în serios – prea puțin sau prea mult poate duce la consecințe nefaste asupra sănătății. Din păcate, mulți oameni nu dorm suficient în fiecare noapte, ceea ce duce la un deficit de somn care adesea devine dificil de echilibrat. Încearcă să privești somnul ca pe un detoxifiant pentru creierul tău, deoarece nu doar îi oferă timp să se odihnească, ci și să se refacă.

Ia Ubiquinol

Antioxidanții sunt vitali nu doar pentru a alimenta celulele noastre, ci și pentru a curăța radicalii liberi, care fac ravagii în corpul nostru cauzând inflamații. Ubiquinol este forma activă a CoQ10 (Coenzima Q10), un antioxidant puternic care se găsește natural în corp. Rolul Ubiquinolului este de a extrage energie din alimente și de a ajuta la creșterea nivelului general de energie al organismului, precum și la susținerea sănătății organelor majore, inclusiv a inimii. Dacă te simți epuizat și îți este greu să te recuperezi după antrenament sau chiar în viața de zi cu zi, suplimentele de Ubiquinol te vor ajuta efectiv să susții nivelurile tale naturale de energie.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân