5 motive pentru care ai un nivel scăzut de energie

Există destul de multe motive pentru care poți avea niveluri scăzute de energie. Așadar, evaluează-ți stilul de viață pentru a identifica și cauza și ia măsurile care se impun.
  • Publicat:
5 motive pentru care ai un nivel scăzut de energie

Dacă suferi de o oboseală cronică, probabil deja știi cât de chinuitor este să îți duci la bun sfârșit sarcinile de zi cu zi când ai un nivel scăzut de energie. Ți-e greu să rămâi motivat  și uneori simți că ai putea dormi câteva zile la rând fără probleme.

Cu toate acestea, în timp ce este normal să resimți oboseala, aceasta nu ar trebui să îți domine viața. Dacă simți că rutina zilnică îți este afectată, ar putea exista o cauză de bază pe care este bine să o identifici.

Îți spunem cinci motive posibile pentru care ai putea avea niveluri scăzute de energie:

Nu dormi suficient

Evident, unul dintre motivele principale pentru care te simți obosit este că nu dormi suficient. Fără un somn în care să treci prin cele trei etape de somn non-REM și una de somn REM, nu vei fi odihnit corespunzător.

Alternativ, ai putea să dormi prea mult. Pentru adulți, între șapte și opt ore este ideal. Mai mult de zece ore ar putea duce la probleme suplimentare.

Corpul tău nu primește suficienți nutrienți

Pentru a funcționa corect, corpul nostru are nevoie de nutrienții necesari. De aceea, este crucial să ai o dietă sănătoasă și echilibrată, astfel încât să nu experimentezi simptomele cauzate de carențe de vitamine și minerale.

Dacă simți că nu primești suficiente substanțe nutritive din alimentație, poți lua în considerare și suplimentele alimentare, după un set complet de analize și la recomandarea medicului tău.

Nu ești suficient de activ

Nu multe persoane se bucură de sport, dar având în vedere că are atâtea avantaje, poți înțelege de ce este esențial în viața ta. În plus față de ajutorul pe care îl dau în pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății, exercițiile fizice ne permit să ne consumăm energia, astfel încât să nu ne țină treji noaptea.

După o zi aglomerată și activă, este mai probabil să ai un somn odihnitor. Ca rezultat, te vei simți mai revigorat și pregătit să faci față oricăror provocări pe care le aduce fiecare zi în parte.

Petreci prea mult timp în fața ecranelor

În ziua de azi, folosim dispozitivele electronice pentru aproape orice, dar există un moment când trebuie să faci o pauză. Ecranele albastre pot cauza oboseală oculară și împiedică creierul să se odihnească adecvat.

Amintește-ți să iei pauze dese pe parcursul zilei și să oprești telefonul cu câteva ore înainte de culcare. Ai încredere în noi când îți spunem că aceste gesturi simple vor face o mare diferență.

Ai o problemă latentă de sănătate

În cele din urmă, dacă nu crezi că vreuna dintre cauzele de mai sus este legată de nivelul tău scăzut de energie, ar putea exista o altă explicație. Există o gamă largă de afecțiuni medicale care ar putea contribui la starea ta.

Medicul tău de familie va putea să efectueze testele necesare pentru a se asigura că organismul tău funcționează așa cum ar trebui. Și, la nevoie, îți poate prescrie tratamentul necesar dacă este ceva în neregulă.

Foto: Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân