Consultație medicală fără să ieși din casă. Profesori de renume în medicină oferă consultații la un clic distanță

  • Publicat:
  • Actualizat:
Consultație medicală fără să ieși din casă. Profesori de renume în medicină oferă consultații la un clic distanță
Sursa foto: Shutterstock

Imaginează-ți că în doar câteva ore, poate chiar minute, ai acces la cei mai buni profesioniști în sănătate, atât din România, cât și din străinătate. Fără să stai la coadă pe un hol aglomerat sau să aștepți câteva săptămâni pentru a avea acces la specialistul dorit, poți beneficia în confortul propriului cămin de o consultație medicală pentru problema pe care o dorești rezolvată. 

Pandemia a schimbat fundamental obiceiurile fiecăruia dintre noi. Chiar dacă mulți am preferat să amânăm vizita la medic pentru a ne proteja sănătatea, pentru persoanele cu boli cronice, greu deplasabile sau care cu greu găsesc un loc liber, inclusiv în mediul privat, pentru o consultație medicală la un specialist pentru problema lor a fost o adevărată provocare perioada pandemiei.

Astfel a luat naștere, sau mai degrabă a căpătat amploare, fenomenul numit telemedicină.

Cu un simplu clic pe ecranul telefonului, am reușit să depășim aceste bariere și am descoperit că lucrurile pot fi făcute și altfel în era digitală. De la cozile interminabile din spitale, listele imense de așteptare și programările făcute cu săptămâni sau chiar luni înainte, am ajuns să beneficiem de cele mai bune sfaturi medicale fără să ne deplasăm în afara casei, în cel mai scurt timp posibil.

Platforma de telemedicină sosmydoctor.com reunește nume importante din toate domeniile medicinei, atât din România, cât și din străinătate, care sunt la dispoziția pacienților pentru consultație medicală de specialitate. Aceasta se adresează pacienților din Europa, iar medicii de top sunt din România, Turcia, Italia, Germania și în curând chiar din America.

sosmydoctor.com – Telemedicină – Consultații video si audio online!
Cei mai buni medici și specialiști din lume sunt…

Posted by sosmydoctor on Wednesday, 28 July 2021

Noutatea acestei platforme este că poți găsi specialiști de top din întreaga lume, cu diverse specializări (Chirurgie, Obstetrică-ginecologie, Dermatologie, Pediatrie, Boli infecțioase, Urologie-nefrologie, Psihiatrie, Psihologie, Stomatologie, Nutriție și boli metabolice etc.) la un clic distanță, fără să te deplasezi, stând chiar în confortul casei tale.

Printre specialiștii care acordă consultații online video și audio pe platforma sosmydoctor.com se numără:

  • prof. dr. Irinel Popescu (specializat în chirurgie hepatobiliopancreatică și transplant hepatic, chirurgie oncologică și chirurgie robotică)
  • prof. dr. Bogdan Geavlete (specialist în urologie)
  • dr. Radu Mirică (specializat în chirurgie generală și chirurgie metabolică)
  • conf. univ. dr. Victor Costache (specialist în chirurgie cardiovasculară)
  • dr. Radu Panțuru (specialist în chirurgie plastică)
  • dr. Șerban Comșa (specialist în chirurgia vasculară)
  • prof. dr. Tammam Youssef (specialist în chirurgia cardiacă pediatrică)

Un mare avantaj al acestei platforme de telemedicină este că știi de la bun început care este costul pentru o consultație medicală la specialistul dorit, totul fiind la vedere. Costul și durata consultației sunt trecute în dreptul fiecărui specialist de pe platformă, plata urmând a fi efectuată online, prin card bancar, în momentul demarării consultației.

Cât despre programare, uită de minutele în șir pierdute la telefon sau de statul la cozile imense la medicul de familie și ulterior la spital pentru a ajunge la specialistul care dorești să te consulte.

Este nevoie doar să îți faci un cont pe platforma sosmydoctor.com sau să descarci aplicația cu același nume din magazinul Google Play, să selectezi medicul și specialitatea dorită, ziua și ora la care dorești să fii consultat și în cel mai scurt timp posibil vei primi un răspuns de confirmare.

Prin intermediul platformei sosmydoctor.com se pot face recomandări și programări la consultații propriu-zise, pot fi realizate monitorizări pentru pacienții consultați de medici din străinătate, fără a se mai deplasa acolo, se pot afla alte variante sau soluții terapeutice sau se pot pune doctorii în contact pentru ca medicul curant să nu aibă dubii legat de diagnostic.

De asemenea, se poate obține o a doua opinie medicală și se pot interpreta rezultatele analizelor și investigațiilor realizate anterior.

Ce trebuie reținut este faptul că doar pe baza consultației medicale online nu se poate stabili un diagnostic de certitudine și nici nu pot fi eliberate rețete momentan, însă acest lucru ar putea deveni funcțional în curând, în funcție de reglementările legislative.

Alege să fii informat corect și nu lăsa pe seama „doctorului Google” cel mai prețios lucru din lume: sănătatea ta!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Ce simptome au alergicii la ambrozie
Ce simptome au alergicii la ambrozie
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân