Ce trebuie să faci dacă strănută cineva lângă tine. Sfaturile medicilor

De ce trebuie să țineți cont?
  • Publicat:
Ce trebuie să faci dacă strănută cineva lângă tine. Sfaturile medicilor

Pandemia de covid a băgat panica în oameni. Mulți se feresc când cineva strănută lângă ei, mai ales când se află în public. Riscul de contaminare cu virusuri este mare, așa că multe persoane devin anxioase dacă cineva strănută în preajma lor. Specialiștii explică ce trebuie să facem într-o astfel de situație.

Ce trebuie să faci dacă strănută cineva lângă tine

Onco-nutriționistul Marius Văduva a fost invitat în emisiunea iThink de la Antena 3 CNN, unde a explicat ce trebuie să facem dacă o persoană strănută lângă noi în public. De cele mai multe ori, avem tendința să ne ferim de teamă să nu ne îmbolnăvim. Dar lucrurile nu sunt atât de dramatice! Experții recomandă să avem la noi un spray cu argint coloidal.

Spray cu argint coloidal

”În momentul în care cineva strănută către dumneavoastră, trebuie să aveți tot timpul la îndemână un spray cu argint coloidal. Dați trei, patru, cinci pufuri, la prânz mai dați câteva pufuri, și un lucru și mai bun, pe care eu l-am practicat în COVID, am folosit banalul ulei de arbore de ceai.

Este un antibiotic mai puternic decât majoritatea antibioticelor de pe piață. Puneam câte trei patru picături de ulei de arbore de ceai sub limbă, după fiecare pacient în cazul căruia îmi arătau aparatele că este plin de coronavirus, și nu m-am infectat niciodată, nu am avut niciodată simptome”, a explicat Marius Văduva, la Antena 3. 

Citește și: Cum să ne protejăm de alergiile de primăvară? Sfaturi utile pentru combaterea factorilor cu potențial alergen

Întărirea imunității

De asemenea, medicul recomandă și întărirea sistemului imunitar, pentru a nu avea probleme de sănătate.

”Cel mai important lucru din corp, și cred că doar unul din 100 de oameni, în cel mai bun caz, ar avea cât de cât, este zincul. Pentru imunitate aș recomanda binecunoscuta vitamina D, și aș spune oricărei persoane de peste 16-18 ani să ia 5000 UI pe zi de vitamina D. Dar pe lângă asta, aceste persoane adulte ar trebui să ia 50 mg de zinc permanent. Vitamina D, zincul și măcar 1 gram, 1.5 grame zilnic de vitamina C”, a mai spus Marius Văduva.

”Acestea trei îți asigură o reparare, pentru că nu este o supraimunitate, doar un deficit pe care începi să îl completezi. Și eu nu am găsit până acum mai mult de un român la 1000 de persoane care are vitamina C în organism suficientă. Este cel mai important antioxidant, pe lângă glutation, pentru corpul uman.

Vitamina C dispare prima când avem nitrați în legume și fructe. Și cum antioxidanții sunt mâncați de acești nitrați, noi nu mai avem vitamina C în corp. Este mai rău decât la vitamina D, pentru că acolo lumea se mai îngrijește, dar aceasta chiar lipsește”, a mai adăugat specialistul.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân