Cum să ne protejăm de alergiile de primăvară? Sfaturi utile pentru combaterea factorilor cu potențial alergen

  • Publicat:
Cum să ne protejăm de alergiile de primăvară? Sfaturi utile pentru combaterea factorilor cu potențial alergen

Deși pot părea inofensive, alergiile de la început de primăvară pot perturba buna funcționare a organismului. Cum ne putem proteja de factorii cu potențial alergen? Câteva sfaturi utile te pot ajuta să respiri cu ușurință în sezonul de primăvară.

Odată cu venirea primăverii, multe persoane se confruntă cu alergii care pot să fie uneori iritante, iar alteori foarte periculoase. Deși polenul și mucegaiul figurează pe lista scurtă a factorilor alergeni cu impact neplăcut asupra organismului, în luna martie apar alergenii ce au ca sursă ulmul, salcia ori plopul.

Cum ne protejăm eficient de alergiile sezoniere

Strănutul, tusea, disconfortul ocular și olfactiv, precum lăcrimarea ochilor sau congestia nazală reprezintă reacții ale organismului la alergiile sezoniere. Alergiile nu pot fi prevenite complet, în condițiile în care nu există un „leac” general valabil pentru acest tip de reacții, care pot fi extreme de diverse, în schimb pot fi prevenite reacțiile severe și evoluția reacțiilor organice spre alte afecțiuni mai complicate, precum astmul. Alergiile de primăvară pot fi prevenite printr-o serie de pași simpli, dar eficienți. Citește articolul în continuare AICI.

sursa foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân